državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 21.01.2016 20:37:23

Zahović: Fantje morajo sami poskrbeti za svoje kariere

Drago Wernig - TAKA
V dozdajšnjem delu zimskega prestopnega roka je bilo dogajanje pod Kalvarijo precej živahno.

Petar Stojanović je s selitvijo k Dinamu poskrbel za nov milijonski prestop, Dalibor Volaš bo kariero nadaljeval v Maleziji, ob štirih prihodih pa se bo kar osmerica mladih spomladi s statusom posojenega igralca dokazovala v Krškem, Zarici in Veržeju.

V primerjavi z jesensko zasedbo bo v nadaljevanju sezone v Ljudskem vrtu veliko manj igralcev. Za zdaj je jasno, da jih bo manj vsaj deset, kar seveda nikakor ni zanemarljiva številka. Petar Stojanović je prestopil k zagrebškemu Dinamu, Dalibor Volaš bo kariero nadaljeval v petkratnem malezijskem prvaku Pahangu, novim izzivom naproti pa se je odpravilo tudi osem mladeničev z željo opozoriti nase in poiskati svoje mesto pod nogometnim soncem. Vsi so sicer še vedno člani trinajstkratnih prvakov, v svojih novih ekipah pa imajo status posojenega igralca Maribora.

DOBILI BI DROBTINICE
Dino Hotić, Damjan Vuklišević, Robert Pušaver in Martin Kramarič bodo spomladi branili barve Krškega in mu pomagali ohraniti prvoligaški status, Daniel Vujčić, Anel Hajrić in Luka Uskoković so se preselili na Gorenjsko in se pridružili drugoligašu Zarici, v drugem kakovostnem razredu tekmovanja na sončni strani Alp pa se bo dokazoval tudi Žiga Živko, ki bo poveljeval obrambi Veržeja.

Odliv je velik, zelo velik, toda po drugi strani vendarle nikakor nepričakovan. Ker je bolj ali manj jasno, da pod Kalvarijo na najvišji ravni ne bi bili v želenem ritmu. Še več, le redki bi bili zraven prve ekipe, kakšno priložnost pri Krunoslavu Jurčiću bi si lahko obetala Dino Hotić in Daniel Vujčić, a je hkrati jasno, da bi se morala zadovoljiti zgolj z drobtinicami. Hrvaški strokovnjak bo v lovu na Olimpijo in želeno lovoriko gotovo stavil na izkušene može, poleg tega bo tekem veliko manj kot jeseni, spodrsljaji so tako rekoč prepovedani.

Vsekakor na njih še naprej računamo, to je popolnoma jasno, in kakopak jih bomo spremljali. Vsak ima priložnost, da se vrne, a mora za to nekaj narediti, pokazati. Morajo imeti rezultate. Vsi smo to dali skozi, tudi takšne zadeve spadajo h karieri igralca. Marsikdo bo 'izplaval', marsikdo ne bo. Nimajo vsi privilegija, da bi se prebili iz mladincev k članom.

SLIŠI SE KRUTO, TODA ...
"Obdobje po koncu mladinskega staža je za vsakega igralca zelo zahtevno, o tem ni niti najmanjšega dvoma, toda obenem je dejstvo, da morajo sami oziroma skupaj s svojimi zastopniki skrbeti oziroma poskrbeti zase, za svoje kariere. To ni stvar kluba. Maribor pri tem ni izjema, tako je povsod. To sem razložil tudi fantom in veseli me, da so se odzvali, organizirali," pravi Zlatko Zahović.
Mar to pomeni, da so si sami izbirali klube? "Drži, sami so si jih poiskali. Kot sem že dejal, če hočejo biti profesionalci, morajo sami skrbeti za svoje kariere. Da, sliši se precej kruto, toda tako pač je," je odvrnil športni direktor Maribora.

TRETJA LIGA JE PRENIZKA RAVEN 
V Ljudskem vrtu so z namenom olajšanja prehoda iz mladinske v člansko konkurenco ustanovili B-ekipo, ki tekmuje v 3. SNL – sever in je po prvem delu prvenstva dokaj prepričljivo na vrhu lestvice. "Roko na srce, tretja liga je prenizka raven. Igra se 'viktorija', ekipa je nenehno v napadu, kar fantov ne prisili, da se trudijo po najboljših močeh in pokažejo vse svoje sposobnosti. In ko je tako, seveda ni želenega napredka. Za prvo leto po koncu igranja med mladinci je takšna liga še lahko primerna, pozneje pa ne več," je prepričan Zlatko Zahović, ki zagotavlja, da v klubu na igralce, ki so se odpravili na "dodatno izobraževanje", še naprej računajo: "Vsekakor, to je popolnoma jasno in kakopak jih bomo spremljali. Vsak ima priložnost, da se vrne, a mora za to nekaj narediti, pokazati. Morajo imeti rezultate. Vsi smo to dali skozi, tudi takšne zadeve spadajo h karieri igralca. Marsikdo bo 'izplaval', marsikdo ne bo. Nimajo vsi privilegija, da bi se prebili iz mladincev k članom."

Ne bi radi le sodelovali, ampak bi z B-ekipo tudi tekmovali in se potegovali za uvrstitev v drugo ligo.

ČAKAJOČ NA ODLOČITEV NZS
V zadnjem času je bilo sicer o B-ekipi povedanega in napisanega kar precej. Slišati je bilo tudi namigovanja o tem, da ne bi več delovala, kar je povezano z dejstvom, da vijoličasti nimajo možnosti napredovanja v višji kakovostni razred. "Igrali bomo naprej. Jasno je, da letos še ne bomo mogli napredovati. Seveda pa ne bi radi le sodelovali, ampak tudi tekmovali in se potegovali za uvrstitev v drugo ligo. Čakamo, kako se bo glede tega odločila NZS, potem bomo razmišljali, kako in kaj naprej," je pojasnil Zlatko Zahović.

Članki iz rubrike