boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

cene prevc Njena.si

Poročni dan pri Prevcih: Cene in Julija postala ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

rb
rb
0 27.01.2016 12:35:13

Koprska okrepitev: Nekoč so mu rekli novi Desailly

Koprčani so v dozdajšnjem delu priprav odigrali že pet prijateljskih tekem, kar je največ od vseh prvoligašev. In petkrat izgubili, toda nedeljski poraz s Crveno zvezdo (3:4) je poskrbel, da je stanje duha na Bonifiki postalo nadvse obetavno.

"Kako sem? Odlično, zares odlično, hkrati sem prepričan, da bo iz dneva v dan še boljše," je bil razposajen Dušan Petković, ko smo ga "ujeli" na Bonifiki. Priznamo, da smo bili presenečeni. Mar tako širok nasmeh po petih zaporednih porazih? "Do zdaj sem govoril, da verjamem, da smo na pravi poti. Zdaj zagotavljam, da smo. Vem, da smo. Mirno bi se lahko izognil takšni napovedi in govoril, da gremo korak za korakom, vendar nočem iskati alibijev. Pripravljen sem prevzeti odgovornost in menim, da smo v tem prestopnem roku opravili odličen posel. V posameznih obdobjih dvoboja s Crveno zvezdo je bila naša podoba na zelo visoki ravni. Na takšni, kot si želimo. Da, bilo je tudi precej napak, toda imamo še mesec dni časa, da zadeve postavimo na pravo mesto. Pomembno je, da napredujemo, da vse poteka, kot smo predvidevali. Zvezda je uigrana, fantje imajo v nogah več treningov, takšni ekipi, ki je v srbskem prvenstvu prepričljivo na vrhu, ni lahko zabiti treh golov. To, še bolj pa igra, ki smo jo pokazali, me navdaja z optimizmom," je odvrnil Dušan Petković.

ZVEZDA ZA ENERGIJO
Po turnirju v Medulinu je bilo že veliko takšnih, ki so si drznili napovedati, da bo Koper v nadaljevanju prvenstva vreča za nabijanje. "Vemo, čemu so namenjene priprave, in gotovo smo jih izkoristili na najboljši način. Fantje so se spoznavali, se privajali drug na drugega, trenirali smo trikrat na dan. Rezultati na prijateljskih preizkušnjah niso v ospredju, vendar je hkrati res, da nikoli ni prijetno izgubiti. Ampak vedeli smo, kaj je osnovna naloga, in vse podredili temu. Niz porazov seveda ni bil dobrodošel, morda so rezultati vsaj v manjši meri načeli samozavest igralcev, toda dvoboj z Zvezdo jim jo je spet okrepil. Dvignili so se in dobili prepotrebno energijo. Dobili smo jo vsi mi, kar je za nadaljevanje našega dela nadvse pomembno. Zdaj bo lažje," je prepričan Dušan Petković.

HOTEL GA JE ALEX FERGUSON
Medtem je poskrbel še za dve novi moči. "Dogovarjamo se, da bi prišel nekdanji veliki up francoskega nogometa," je pred dnevi napovedal športni direktor Kopra. Prišel je, v dvoboju s Crveno zvezdo se je predstavil 23-letni branilec Darnel Situ, ki je igral v vseh mlajših reprezentančnih selekcijah do U-19. Nogometne abecede se je naučil pri Lensu, pred štirimi leti ga je Michael Laudrup privabil v Swansea City. Da je bil velik talent, nedvomno razkriva podatek, da so angleški mediji takrat poročali, da ga je Alex Ferguson želel videti pri Manchester Unitedu, pozorno sta ga spremljala tudi Chelsea in Liverpool. Prvenstvene preizkušnje za Valižane naposled ni odigral, za kar je gotovo kriva tudi huda poškodba, in poleti 2014 se je preselil v danski Aarhus, nazadnje je bil član norveške drugoligaške ekipe IL Hødd, za katerega ni odigral niti ene tekme.

"Da je ogromno obetal, ni niti najmanjšega dvoma. V Franciji so govorili, da je novi Marcel Desailly, nakar je na njegovo kariero v veliki meri vplivala poškodba. Zaradi počene ahilove tetive je izgubil skoraj leto in pol, kar je seveda pustilo posledice. Verjamem, da ga v Kopru lahko vrnemo med žive, da bo znova začel igrati na visoki ravni. Takšnih igralcev je še kar nekaj. Večina med njimi je igrala v mlajših reprezentančnih selekcijah, a se je potem nekaj zalomilo. Za nas je v tem trenutku najpomembnejše, da njihovo znanje ni sporno, in storili bomo vse, kar je v naših močeh, da bi jim pomagali pri vzponu v njihovih karierah, kar bi seveda pozitivno vplivalo tudi na rezultate. Imamo kakovost. Kot sem že dejal, ne dvomim o tem, da smo na pravi poti, in gotovo bomo za uvodni spomladanski obračun z Olimpijo maksimalno pripravljeni," razmišlja snovalec igralskega mozaika v Kopru.


VRATAR VALLADOLIDA, GETAFEJA, PAOKA ...
Dušan Petković je pred dnevi napovedal tudi novega španskega vratarja, ki je medtem, kot smo že poročali, prispel na Bonifiko in podpisal pogodbo. Ni kdorkoli. To je 32-letni Jacobo Sanz Ovejero, ki je v dozdajšnji karieri branil za Valladolid, Numancio, Getafe, Asteras Tripoli in solunski PAOK, pri katerem ga je takratni trener Huub Stevens zaradi nediscipline odstranil iz ekipe, zato so ga Grki posodili Tenerifu.


IMELI SE BODO OD KOGA UČITI
Kot je znano, so se uresničile tudi napovedi o tem, da bo Albert Riera kariero nadaljeval v dresu koprskega prvoligaša. Zdaj je to tudi uradno in se je že pridružil ekipi in treningom pod taktirko Slavka Matića, vsi novi igralci so po besedah Dušana Petkovića podpisali dolgoročne pogodbe. Tudi nekdanji španski reprezentant. "Ljudje božji, saj je star šele 33 let. Je v najboljših nogometnih letih, Kopru lahko da še res veliko. Prav tako kot vsem mlajšim soigralcem, ki se bodo imeli od koga učiti."

Članki iz rubrike