pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

ro
ro
0 05.02.2016 11:52:48

Vršič: Če bo treba, bom znova uporabil desnico

Drago Wernig-TAKA
Izkušeni vezist iz Apač se veselili osrednjega dela priprav v Turčiji, kamor bodo Mariborčani odpotovali v soboto dopoldne.

Trinajstkratni slovenski prvaki zaključujejo četrti teden priprav. "Obdobje, v katerem je bilo v ospredju izboljšanje kondicije in moči, je po mojem mnenju za nami. To smo dali skozi, zdaj bo ritem tekem še bolj zgoščen, v Turčiji jih bomo odigrali lepo število. Komaj čakam. Za vsakega igralca je nekaj najlepšega, da igra tekme, ne pa da se goni po fitnesih," je iskren Dare Vršič.

Na zadnji preizkušnji je bil avstrijski drugoligaš pravšnji nasprotnik za ta del priprav. Ni bil prezahteven, ni bil preslab. "Po vrnitvi iz Moravskih Toplic smo imeli dva prosta dneva. Na začetku smo se malce lovili, vendar smo se potem hitro zbrali in nadaljevali, kot smo si zamislili. Vsaka prijateljska preizkušnja vsakemu igralcu pride zelo prav. Menim, da smo jo dobro izkoristili, da je dosegla namen, misli so zdaj že usmerjene proti Turčiji. Tam tekme ne bodo več klasične prijateljske, proti močnejšim nasprotnikom se bo začel boj za mesta v ekipi," pravi izkušeni Apačan, ki je dvakrat zatresel mrežo severnih sosedov. Najprej je vratarja Kapfenberga po podaji Marcosa Tavaresa premagal s strelom z roba kazenskega prostora in ob pomoči vratnice, nakar je unovčil še asistenco Sintayehuja Sallalicha.



Vse to niti ni pretirano presenečenje, Dare Vršič je znan tudi kot učinkovit nogometaš, toda izraziti levičar je oba gola dosegel z desnico. "Hja, tega do zdaj še nisem pokazal. Ni bilo potrebe. Ko bo, bom v svoj repertoar znova vključil tudi desnico," se je nasmejal vijoličasti vezist v dresu s številko 22. "Sicer pa dosežen gol vedno pomaga. Če nimaš samozavesti, je nogomet težje igrati. Zadetki pomagajo, da se zaupanje v lastne sposobnosti krepi, obenem so za veziste dodana vrednost," je pristavil Dare Vršič.

Začetek nadaljevanja sezone je vse bližje in misli bržčas kdaj pa kdaj že uidejo tudi proti začetku uradnih obračunov. "Ne, ne še. Zdaj je pred nami dva tedna Turčije, osredotočeni smo le na delo v Beleku. Mislim, da bo to najpomembnejši del priprav, in kakopak bomo storili vse, da bi začetek pomladi dočakali čim bolje pripravljeni," je povedal Dare Vršič.

Članki iz rubrike