zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 06.02.2016 18:12:47

Aleksander Rajčević: Mislil sem, da bo strah trajal dlje

Drago Wernig - TAKA
Izkušeni primorski branilec je po poškodbi in dolgem okrevanju znova pripravljen na največje napore. Skupaj s soigralci se počasi, a vztrajno vrača v tekmovalni ritem, za zdaj je s svojim napredkom zelo zadovoljen.

Po koncu prvega dela sezone je bilo kristalno jasno, da bodo Mariborčani med zimskim premorom storili vse, da bi se primerno okrepili v obrambni vrsti. Ali še bolj natančno, na položaju osrednjega branilca, kjer je spomladi nastala velika vrzel, zapolnjevala sta jo Aleš Mertelj in Željko Filipović, ki sta po "izobrazbi" kakopak vezista. Krunoslav Jurčić je bil prisiljen precej eksperimentirati, spomladi bi moralo biti drugače. Tudi zaradi povratnika. "Prva okrepitev na branilskem položaju, ki smo je zelo veseli, je spet zdrav Aleksander Rajčević," je ob začetku priprav poudaril športni direktor Zlatko Zahović.

OD 25. JULIJA DO 23. JANUARJA
Izkušeni Primorec si je v drugem prvenstvenem krogu (25. julija) na gostovanju ob Kamniški Bistrici huje poškodoval koleno, zaradi strgane križne vezi je moral na operacijo, okrevanje je trajalo pol leta, na začetku priprav se je znova pridružil vadbi z ekipo. Po tako dolgem prisilnem počitku se ni lahko vrniti, po večjih naporih se utegnejo pojaviti tudi težave. "Za zdaj se je telo zelo dobro odzvalo. Vse poteka po predvidevanjih, po načrtih, ne čutim nikakršne bolečine. Morda me po kakšnem večjem naporu le malce zaboli, toda ne gre za nič hujšega. Nič takega, da ne bi mogel zdržati. Ni kaj, za zdaj mi gre zelo dobro in upam, da se bo v prihodnje le še izboljševalo," z zadovoljstvom v glasu pravi Aleksander Rajčević.
Medtem se je preizkusil tudi že na prijateljskih preizkušnjah. Prvič po poškodbi je zaigral 23. januarja, ko so vijoličasti v Ljudskem vrtu premagali Zagreb s 3:1, Krunoslav Jurčić mu je priložnost namenil v končnici, proti Videotonu je bil na zelenici že ves drugi polčas, nazadnje proti Kapfenbergu pol ure. "Vse je bilo v najlepšem redu, najpomembnejše je kakopak, da me po tekmi noga ne boli. Prestal sem tudi nekaj močnejših dvobojev. Mislil sem, da bo vsaj nekaj strahu prisotnega dalj časa, toda obneslo se je zelo dobro."

rajcevic trening


Kako pa je med igro? Kako je s postavljanjem na igrišču, sodelovanjem s soigralci? Se ti občutki med dolgim prisilnim počitkom izgubijo, jih je treba na novo vzpostavljati? "Ne, mislim, da jih nisem izgubil. Mogoče sem se na začetku še nekoliko lovil, bilo je opazno, da dalj časa nisem igral. Bilo je nekaj manjših preglavic, ampak tako hitro se vse to vendarle ne more izgubiti. Do začetka nadaljevanja sezone bo treba vse skupaj seveda še malce izpiliti, vendar menim, da mi gre zelo dobro," je odvrnil 29-letni nogometaš, ki je do zdaj v vijoličastem dresu odigral 227 tekem in dosegel šest golov.


TREBA SE JE NAVADITI Z VSAKIM
Pod Kalvarijo so med tem poskrbeli še za dve novi moči v obrambni vrsti, zasedbo sta okrepila Denis Šme in Rogerio Defendi. "Konkurenca je vsekakor dobrodošla, o tem ni niti najmanjšega dvoma. Menim, da nam bosta gotovo prišla prav, saj smo bili v prvem delu sezone na tem položaju precej 'tanki'. Mislim, da sta se dobro vključila, kako se bomo med seboj ujeli vsi skupaj, bodo razkrile prihajajoče prijateljske preizkušnje. Kdo bo igral, pa je seveda stvar trenerja," pravi Aleksander Rajčević, ki mu kot partner razumljivo najbolj ustreza Marko Šuler: "Že dalj časa igrava skupaj, dobro se razumeva in se v igri temu primerno ujameva. Za zdaj mi je z njim gotovo najlažje, a treba se je navaditi igrati z vsakim. Tako bo tudi zdaj, seveda pa upam, da se bomo vsi branilci na želeni način navadili drug na drugega."

aleksander rajcevic


NE, ZASIČENOSTI NI
Zdaj je pred vijoličastimi osrednji del priprav, preselili so se v Belek. "Občutki ob odhodu v Turčijo so zmeraj lepi. Ker vemo, da bomo vadili v prijetnem vremenu in na dobrih igriščih, da bomo nastanjeni v zelo lepem hotelu z dobro hrano. Vedno uživamo in naporno ter kakovostno delamo. Vesel sem, da odhajamo v Belek, pogoji so zares fantastični. Komaj čakamo."
Trinajstkratni prvaki znova odhajajo v svojo tradicionalno bazo, v znano okolje. Je to prednost ali morda vendarle lahko pride do zasičenosti in bi bilo pametno izbirati tudi kakšna druga prizorišča? "Ne, zasičenosti ni. Vedno mi je všeč, ko gremo v Turčijo. To, da vemo, kaj nas čaka, je v redu. Tudi ko začneš priprave, veš, da je pred teboj ritem dveh treningov dnevno, in si na to navajen. Enako je s Turčijo. Navajeni smo na rutino in natanko veš, kje je kaj, ničesar ti ni treba iskati, kar je vsekakor pozitivno."

aleksander rajcevic dw
Drago Wernig - TAKA


PROTI RAZLIČNIM, DA SPREMENIMO TUDI SVOJEGA
Ob ritmu vsakodnevnih treningov bodo Mariborčani odigrali tudi šest prijateljskih tekem, na nasprotni strani bodo Sarajevo (BiH), Trenčin (Slovaška), Esbjerg (Danska), Astana (Kazahstan), Dnipro (Ukrajina) in Zorja (Ukrajina). Gre za močne ekipe in različne sloge nogometa. "To je dobrodošlo, takšen je najbrž tudi namen strokovnega vodstva. Boljše je igrati proti različnim slogom, da tudi mi spreminjamo svojega. Da nimamo vedno iste taktike. To je trener gotovo naredil načrtno, mi se moramo čim bolje odzvati. Upam, da bomo vse preizkušnje odigrali na primerni ravni," je zaključil Aleksander Rajčević.

Članki iz rubrike