sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 12.02.2016 14:50:26

Mandarić: Henty me je šokiral, razočaran sem, da težko opišem, kako

Arsen Perić
Z Milanom Mandarićem smo se pogovarjali o prestopu Ezekiela Hentyja iz Olimpije v Rusijo.

Da Ezekiel Henty zapušča Olimpijo, ni nikakršnega dvoma več. Hitronogi krilni napadalec iz Nigerije bo kariero nadaljeval v Rusiji, kjer bo zapolnil vrzel v napadu Lokomotive iz Moskve. Slednja je na zadnji dan zimskega prestopnega roka prodala svojega najboljšega strelca Oumarja Niasseja, s slednjim je zaslužila skoraj 18 milijonov evrov. Del tega zneska bo zdaj nakazala na račun Olimpije, slednji naj bi s Hentyjem zaslužili med pet in šest milijoni evrov, kar bo seveda rekorden prestop v slovenskem klubskem nogometu.

To, da nekdanji član Milana in Gorice odhaja, nam je v pogovoru potrdil tudi Milan Mandarić. "Nisem naiven in vem, zakaj me kličete. Zanima vas, ali je res, kar se govori glede Ezekiela Hentyja. In vam kar povem – je res!" je za EkipoSN povedal predsednik Olimpije, nato pa kot iz topa izstrelil: "Toda razočaran sem, da vam ne morem povedati, kako zelo. Do konca sem se trudil, da se to ne bi zgodilo, jasno sem dal vsem vedeti, da Henty preprosto ni naprodaj. Je preveč pomemben člen te ekipe, da bi lahko bil. A ko je z agentom potrkal na moja vrata … To me je res presenetilo. Šokiralo, če želite. Bil sem razočaran, da težko opišem, kako zelo. Toda tedaj sem se spomnil tistega nepisanega pravila v nogometu: na silo zadrževati nogometaša, ki hoče stran, ni pametno. Takrat sem dojel, da se bo očitno res zgodilo, česar nisem nikakor želel. Da bo Henty odšel."

NI ZADOVOLJEN, A RAZUME NOGOMETAŠA
Ne glede na to, da Henty zapušča Stožice, Mandarić ostaja pri začrtanih ciljih – še vedno verjame v naslov prvaka. "Naš cilj je kristalno jasen, želimo postati prvaki države. Prav zaradi tega sem do konca vztrajal pri svojem, da prestop ni mogoč. Ne zdaj, ne v tem trenutku. So trenutki, ki so pravi za prestop takšnega nogometaša, ampak ta zagotovo ni. Za nas je to izjemen udarec, toda kaj naj naredim, ko je igralec prišel do mene in mi začel razlagati, kako je to zanj življenjska priložnost, ki je nikakor ne sme izpustiti iz rok? Ko sem prišel v Olimpijo, sem poudaril, da se bomo vedno obnašali gosposko. Da bomo v prvi vrsti ljudje. Kako naj mu torej rečem ne?" je razlagal 77-letni poslovnež in nadaljeval: "A ne glede na vse je Olimpija zame na prvem mestu, in če se je že moralo zgoditi vse to, bomo kakopak poskušali iztržiti kar največ, kar lahko. Poudarjam, nič ni podpisano in lahko se zgodi še marsikaj. Nisem zadovoljen, a razumem tudi nogometaša. Predvsem pa poskušam razmišljati pozitivno. In ker je tako, vem, da imamo kader, ki lahko zapolni tudi takšno vrzel. Ne, res ni bila naša ideja, da bi prodali Hentyja, ampak moramo biti realni. In ko pride nogometaš z agentom do tebe in ti reče, da hoče drugam, potem res veš, koliko je ura."

Ezekiel Henty
Grega Wernig

Članki iz rubrike