nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 29.02.2016 23:05:41

Šok v Mariboru: Jurčića bo zamenjal Milanič!

Grega Wernig
Neverjetno, a resnično. Po samo enem krogu v spomladanskem delu sezone so se pri Mariboru odločili za zamenjavo trenerja.

Kot smo že poročali, se je v vijoličastem taboru po presenetljivem in nepričakovanem porazu s Celjem zgodil sestanek, na katerem so poskušali vijoličasti ugotoviti, kaj je šlo narobe na štajerskem derbiju in kako ter predvsem s kom nadaljevati sezono.

Usoda Krunoslava Jurčića je visela na nitki, to nitko pa se je odločil prerezati Zlatko Zahović, ki je zamenjal hrvaškega strokovnjaka, čeprav je bil le-ta glavni "krivec", da se je Maribor sploh pobral po slabšem začetku in se vključil v enakovreden boj za naslov prvaka.


A za 46-letnega Hrvata je bila torej usodna že prva spomladanska preizkušnja, poraza s Celjem ni preživel in tako je po le šestih mesecih moral zapustiti vijoličasti tabor.

Na mariborski spletni strani so zapisali, da se Krunoslavu Jurčiću zahvaljujejo za delo, ki ga je opravil v minulih mesecih, hkrati pa dodali, da je prvi in edini kandidat za prevzem službe nekdanji trener Maribora Darko Milanič. Po naših informacijah je dogovor že sklenjen, manjka le še formalnost, podpis pogodbe.

48-letni Primorec je seveda stari znanec Ljudskega vrta, kajti na klopi Maribora je zelo uspešno sedel med leti 2008 in 2013, po Mariboru je vodil še Sturm iz Gradca in angleški Leeds.

Članki iz rubrike