nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 01.03.2016 14:22:23

Zajc: Športni boj in tri točke

www.alesfevzer.com
Mladi vezist Olimpije Miha Zajc, ki je bil eden ključnih mož pri zmagi nad Koprom, je razkril pričakovanja pred sobotnim derbijem z Mariborom.

Olimpija je spomladanski del začela z zmago proti neugodnim Koprčanom, Mariborčani pa so doživeli hladen tuš v Ljudskem vrtu. Poraz s Celjem je odnesel trenerja Krunoslava Jurčića, Mariborčane pa bo proti Olimpiji vodil povratnik na mariborsko klop Darko Milanič.

O tekmi s Koprom je spregovoril tudi glavni akter Miha Zajc, ki se je izkazal z zadetkom in podajo. "Proti Kopru smo odigrali pravo, čvrsto prvenstveno tekmo, ki je bila tudi atraktivna za oko. Dejstvo je, da v prvem polčasu nismo bili pravi. Storili smo preveč napak pri oddajanju žoge, tako da smo imeli dosti sreče, da gostje tega niso uspeli izkoristiti. V nadaljevanju smo strnili svoje vrste, povezali igro, odigrali bolj kombinatorno in na koncu zasluženo slavili zelo pomembno zmago," je za spletno stran ljubljanskega prvoligaša dejal Zajc.



Z igro je bil zadovoljen, pa tudi s formo, saj je imel jeseni težave s poškodbo. "Po nekoliko turbulentni jeseni, ko me je pestila poškodba sramne kosti, se počasi vračam v pravo formo. Prepričan sem, da imamo tako individualno kot ekipno še precej prostora za izboljšave in napredek, kar me pred prihajajočimi izzivi izjemno veseli in obenem navdaja z optimizmom. Ko sta vzdušje v moštvu in energija prava, potem vse skupaj izgleda bistveno laže in enostavneje. Zavedamo se, da nas do končnega cilja čaka še dolga in trnova pot, toda po drugi strani zaupamo v lastne zmožnosti, kar ne nazadnje dokazujemo na vsaki tekmi."

Zdaj je pred Olimpijo tekma vseh tekem. V Ljudskem vrtu se bo pomerila z Mariborom, pričakovanja mladega vezista so jasna: "Motiv nikoli ni bil vprašljiv. Najbolj pomembna bo psihološka priprava na tekmo, saj bo od tega odvisna sama izvedba na zelenici. Vse, kar si želimo v soboto, je, da bi odigrali po svojih najboljših močeh in da obračun poteka v okviru športnega boja. Ostalo nas ne zanima. Razen treh točk, seveda."

Značke: plts, olimpija, maribor

Članki iz rubrike