državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

jb
jb
0 09.03.2016 08:36:20

Nejc Vidmar v lovu za Buffonom in Oblakom

Nikola Miljković
Nejc Vidmar, slovenski rekorder po minutah brez prejetega gola (1002 minuti), po prestopu iz Domžal v Olimpijo še ni prejel gola.

Medtem ko je na uvodni tekmi s Koprom postregel z nekaj dobrimi obrambami, je bil na večnem derbiju bolj ali manj brez dela. No, dvakrat je sicer predvsem po svoji krivdi vnesel nemir v obrambo svojega kluba, toda imel je tudi srečo, ker predvsem njegove napačne podaje v tekmečeve noge Mariborčani niso znali bolje izkoristiti.

Vidmar je tako vnovič ostal nepremagan, zdaj njegov niz brez prejetega zadetka znaša 569 minut. Nazadnje je gol prejel 25. novembra lani, ko je še kot član Domžal gostoval v Krškem, kjer ga je premagal nekdanji nogometaš Olimpije Tim Čeh. Potem je v domžalskem golu zaklenil mrežo na tekmah s Koprom, Mariborom, Olimpijo in Rudarjem, po selitvi je vajo spet ponovil na obračunu s Koprčani in Mariborčani.

Petnajst tekem brez prejetega gola sta v tej sezoni odigrala tudi Manuel Neuer iz Bayerna in Kevin Trapp iz Paris Saint-Germaina.

Ob tem je zanimivo tudi naslednje: Vidmar je v Ljudskem vrtu odigral že svojo petnajsto tekmo od štiriindvajsetih v tej sezoni, na kateri ni prejel niti enega gola. V tej prvini mu v PLTS ni para, še najbližje mu je Matej Radan, ki pa je zbral tretjino manj tekem brez prejetega zadetka (10). Na tretjem mestu je vratar Maribora Jasmin Handanović (9), potem sledijo Marko Zalokar iz Krškega (8), Vidmarjev klubski soigralec Aleksander Šeliga, Miodrag Mitrović iz Krke (oba po 7) …

Vidmarjev dosežek je sicer vse prej kot zanemarljiv tudi v svetovnem merilu. Transfermarkt vodi podatek za vse svetovne lige in na tej lestvici si Vidmar deli celo četrto mesto! In to ne s komerkoli, petnajst tekem brez prejetega gola sta v tej sezoni odigrala tudi Manuel Neuer iz Bayerna in Kevin Trapp iz Paris Saint-Germaina. Pred Vidmarjem sta sicer tudi sloviti Gianluigi Buffon iz Juventusa (16) in rojak Jan Oblak (18), medtem ko je na prvem mestu malo znani Leonel Moreira, ki je v kostariškem prvenstvu v dresu Heradina na 34 tekmah ostal nepremagan 16-krat.

Za konec pa še tole: Vidmar je v Mariboru izenačil svoj dosežek iz sezone 2013/14, še vedno pa zaostaja za dosežkom iz preteklega tekmovalnega leta. Takrat na 35 tekmah kar 21-krat ni prejel zadetka.

Članki iz rubrike