nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

gv
gv
0 25.04.2016 09:24:42

Mandarić: Če bi vedel, v kaj se podajam, bi morda celo odstopil

Grega Wernig
Predsednik Olimpije Milan Mandarić je za hrvaške medije priznal,

Milan Mandarić je ameriški poslovnež srbskih korenin, ki je imel prste vmes tudi pri vzponu angleške senzacije Leicester Cityja. Mandarić je ta klub kupil pred leti, ko je bil v krizi in v tretji ligi, vložil še nekaj milijonov, nato pa prodal azijskemu mogotcu, ki je vse skupaj le še nadgradil.

Lani se je vrnil v Slovenijo in kljub ne najbolj uspešni koprski avanturi prevzel še drugega slovenskega prvoligaša. Z Olimpijo si želi spisati zgodbo o uspehu, v zadnjem intervjuju za Jutarnji list pa je med drugim priznal, da naloga ni lahka.


"Imam zelo lepo rezidenco v Portorožu, ljubim morje in ne morem brez nogometa. Razmišljal sem o Istri, ampak sem se odločil za Ljubljano. V Olimpiji sem moral začeti z nule, če bi vedel, v kaj se podajam, bi morda celo odstopil. Zdaj ne morem več nazaj," je uvodoma dejal srbski poslovnež.

Dotaknil se je tudi menjave trenerja Marka Nikolića, ki je prišla ob nepravem času. Vodilna Olimpija je morala tako iskati novega stratega in to šest tekem pred koncem prvenstva. "Ravno včeraj sem se pogovarjal s Harryjem Redknappom. Nameraval sem ga angažirati za zadnjih šest tekem, ampak ima preveč dela v Derby Countyju. Razmišljal sem tudi o Royju Keanu, oba bi pa potrebovala preveč časa, da bi se prilagodila na te razmere. Potreboval sem trenerja, ki se spozna na slovensko nogometno prizorišče, edino priložnost proti Mariboru pa sem videl v italijanskemu trenerju."

Priznal je, da je govoril tudi s hrvaškim trenerjem, ki je bil še pred kratkim trener Maribora. "Pogovarjal sem se s Krunoslavom Jurčićem. Presenečen sem bil, da so ga odpustili, saj je v Mariboru naredil dobro delo, kot lastnik Olimpije pa sem bil srečen, da je odšel. Gre za kulturnega in mladega človeka, ki je nogometno zelo izobražen. Žal mi je, ker me je zavrnil."

Značke: mandarić, olimpija

Članki iz rubrike