nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu/STA
nu/STA
0 21.05.2016 18:22:18

Olimpija naslov prvaka zapečatila z zmago

Nikola Miljković
Nogometaši Olimpije so se od šampionske sezone 2015/16 poslovili z zmago nad novomeško Krko, ki bo nadaljevala v 2. SNL.

Olimpija je sezono končala praznično. Navijači so ob slavju prvega ljubljanskega naslova po sezoni 1994/95 že pred tekmo tribune obarvali v zeleno-belo koreografijo, po tekmi stekli na zelenico, pozneje pa se z nogometaši odpravili na ljubljanski Kongresni trg, kjer jih zvečer v družbi Pera Lovšina in Magnifica čaka slavje v njihovo čast. Krka, ki je pred tekmo Ljubljančanom naredila tako imenovani špalir, pa se po treh letih poslavlja od prvoligaške konkurence.

Uvod tekme je pričakovano minil ob pobudi domačih, eden bolj aktivnih je bil Blessing Eeleke, ki je kar nekajkrat ogrozil vrata gostov (5., 11. in 13. minuta), v 23. minuti pa je bil podajalec pri vodilnem zadetku Mihe Zajca. Ta je stekel v kazenski prostor, kjer je prejel Elekejevo podajo, nato preigral Miodraga Mitrovića in zadel za 1:0.

Novomeščani so le poredko prišli v bližino ljubljanskega gola, kljub temu pa s streli Lea Ejupa in Josipa Fučka opozorili nase. Kakšne nevarne akcije jim ni uspelo izpeljati, zato pa jo je Ljubljančanom v 42. minuti. Po protinapadu in podaji Roka Kronavetra se je sam pred Mitrovićem znašel Eleke, a preveč okleval, tako da je Mitrović prišel dovolj blizu, da je brez posebnih težav ustavil strel Nigerijca.

Zato pa je bil slednji natančnejši v 44. minuti, ko je po podaji Miroslava Radovića v globino brez težav stekel mimo nepozornih Krkinih branilcev in učinkovito končal akcijo z roba kazenskega prostora.



Tudi v uvodu drugega polčasa je prednjačila domača ekipa, prišla do nekaj priložnosti prek Elekeja in Kronavetra, a je ostalo pri 2:0. Nadaljevanje je bilo bolj izenačeno, do strelov je prišla tudi Krka, predvsem prek Nane Welbecka, ki pa pri strelih ni bil dovolj natančen.

V 81. minuti je znova z desne strani poskusil Kronaveter, Krkin čuvaj mreže pa je žogo odbil. Po kotu je z glavo streljal Antonio Delamea Mlinar, a žogo poslal le malo mimo vrat.

Tri minute pozneje je bil znova v priložnosti Kronaveter, a tudi takrat mu ni uspelo doseči svojega 18. zadetka v sezoni, s čimer bi se povzpel sam na vrh lestvice strelcev pred nekdanjega soigralca Andraža Šporarja in Mariborovega Jean-Philippa Mendyja, ki sta prav tako dosegla po 17 zadetkov.

Zato pa je malce zatem mrežo zatresel Delamea Mlinar, ko je s strelom z glavo potrdil zmago novopečenih prvakov. Le malce zatem je na drugi strani povsem neoviran vratnico ljubljanskega gola zatresel Filip Dangubić.

Olimpija - Krka 3:0 (2:0) 

Ljubljana: Stadion Stožice, gledalcev 12.000, sodniki: Žnidaršič, Žunič (oba Kranj) in Lunežnik (Zgornja Ložnica). 
Strelci: 1:0 Zajc (23.), 2:0 Eleke (44.), 3:0 Delamea Mlinar (87.). 
Olimpija: Vidmar, Klinar, Kelhar, Zajc (od 80. Alves), Kronaveter, Matić (od 90. Bajrić), Eleke, Radović, Fink (od 65. Krefl), Delamea Mlinar, Zarifović. 
Krka: Mitrović, Bogdan, Brkljača, Fuček, Ejup, Dežmar (od 46. Kostanjšek), Marotti, Boccaccini (od 77. Dangubić), Welbeck, Novak (od 46. Muhammed), Majcen. 
Rumeni kartoni: Klinar; Ejup, Dežmar. 
Rdeči karton: /. 

Članki iz rubrike