pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

dm
dm
0 23.05.2016 12:54:32

Trend bomo spremenili, 'gazili' bomo vse pred seboj

Drago Wernig - TAKA
Pri Mariboru so se zavili v molk, z mediji in posledično seveda tudi z javnostjo komunicirajo samo v terminih pred tekmo in po njej.

Tako je Darko Milanič pred sedmo silo stopil po obračunu z Gorico in primorski strokovnjak je bil tokrat zelo odkrit, predvsem pa gostobeseden; nekako je prevzel vlogo tistega, ki poskuša s svojimi besedami nagovoriti navijače.

Na začetku druženja z novinarji je Milanič, ki mu ni uspelo izpolniti prvega cilja, ki mu je bil postavljen po vnovičnem prihodu v Maribor – osvojitve naslova državnega prvaka –, razpredal o sobotnem porazu, dotaknil pa se je tudi kritik in žvižgov navijačev, h katerim se je kasneje še nekajkrat vrnil. "V to tekmo smo šli s filozofijo, da bomo priložnost ponudili nekaterim, ki so v zadnjem času igrali manj, in da bi širšemu občinstvu predstavili mlade, nadarjene nogometaše iz nogometne šole. To smo tudi naredili, in čeprav je bilo večji del tekme videti, da bomo rezultatsko uspešni, smo na žalost izgubili. Zagotovo je dobro to, da so se mladci predstavili v dobri luči in dokazali, da bo treba nanje v prihodnje resno računati," je začel Milanič in dodal: "Aplavz so poželi mladinci, tako da je bilo vsaj nekaj pozitivnega, drugi pa, kot v zadnjem času zelo pogosto, so bili deležni velikih kritik."



Molk Viol, pomenljivi transparenti, glasni žvižgi z drugih tribun, vse to je postalo stalnica Ljudskega vrta, nogometaši in navijači bijejo tiho vojno, poraja pa se vprašanje, ali je ta neprijetna situacija sploh rešljiva. "Vsekakor je rešljiva, seveda je. Saj ni prvič, da občinstvo kaže svoje nezadovoljstvo. Z besedami je rešljivo zelo preprosto, na igrišču pa je treba urediti zelo veliko stvari. Prepričan sem, da bodo dobri rezultati vse to spremenili," je odločno zatrdil Milanič in pristavil: "Te kritike niso namenjene samo igralcem, ampak tudi meni. Jaz in fantje bomo negativni trend spremenili s tem, da bomo pač 'gazili' vse pred seboj. To je zagotovo tako. Od nikogar ne pričakujem tehtnih analiz. V Mariboru vse skupaj pač zahtevno, klub mora biti visoko, mora zmagovati in to nam je popolnoma jasno, kakorkoli bo kdo to sprejel. Ta trend je treba spremeniti in prva super priložnost za to je že v sredo. In potem naprej. S tem, ko sem šel v tekmo z Gorico na ta način, da bi nekoga varčeval za sredo, sem točno vedel, kaj se bo zgodilo, če nam ne uspe. Je pač tako. Sprejemam odgovornost za to, kar sem tokrat naredil, in gremo naprej. Že zelo hitro imamo zelo lepo priložnost, da osvojimo lovoriko. Ne bo lahko, še zdaleč ne, vendar smo sposobni."

Milanič je odgovoril tudi na vprašanje, ali je obstoječi kader vijoličastih sploh sposoben 'gaziti' vse pred seboj: "Športnik mora izhajati iz tega, da je sposoben. Potem pa bomo sproti videli, kdo bo tu in koga ne bo. Kako se bo vse skupaj odvilo. A vi mislite, da če bi igrali s samimi mladimi in bi bili v petih, šestih, sedmih krogih rezultati negativni, da bi ti fantje še imeli podporo? Ne bi je imeli. Vsega se zavedamo, tukaj je treba zmagovati. Ne glede na to, kdo igra, je trebazmagovati, imeti dobro serijo in biti pred osovraženimi nasprotniki. In mi bomo naredili vse, da nam to uspe."

Članki iz rubrike