zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

dm
dm
0 23.05.2016 19:44:24

Milanič o tem, da Hodžiću ni priložnosti ponudil že prej: Stojim za odločitvijo!

Drago Wernig - TAKA
Vijoličasti so imeli v letošnji sezoni ogromno težav, verjetno največ pa so jih v drugem delu sezone imeli na položaju desnega bočnega branilca. Po prodaji Petra Stojanovića in poškodbi Mateja Palčiča sta namreč najprej Krunoslav Jurčić in potem tudi Darko Milanič ostala praktično brez izbire na desnem bočnem položaju.

No, pravzaprav sta imela oba stratega v svojem kadru na voljo mladega, šele 17-letnega Adisa Hodžića, toda mladeniču v prvenstvu nista ponudila priložnosti. Hrvaški strokovnjak ga je veliko preizkušal v zimskem pripravljalnem obdobju, toda ker je v spomladanskem delu sezone na klopi Maribora sedel le eno tekmo, Hodžić pri njem ni debitiral.

Pri Milaniču, ki vijoličastega upa ni videl v živo igrati na prijateljskih tekmah, se je Hodžić le nekajkrat znašel na klopi za rezervne nogometaše, praktično vse tekme pa je na desnem bočnem položaju odigral obrambni vezist Aleš Mertelj in posledično so bili Mariborčani prek desnega boka precej manj nevarni.



Na zadnji tekmi z Gorico je Hodžić le dobil svojo prvo priložnost v članski konkurenci, zaradi Mertljeve kazni Milanič praktično ni imel druge izbire, in mladenič je svojo priložnost odlično izkoristil. Podal je za prvi gol Maribora, nekajkrat lepo pobegnil po desni strani, predvsem pa je pokazal izjemen pogum v napadalnih akcijah.

Po sobotni tekmi so se takoj začele razprave o tem, ali bi si Hodžić nemara priložnost zaslužil že prej, toda Milanič je na novinarski konferenci vse skupaj pojasnil. "Če bi šlo vse pozitivno, me tega ne bi vprašali, če bi dal priložnost Hodžiću in bi bili rezultati negativni, bi me vprašali nekaj drugega. To je moja odločitev in stojim za njo," je primorski strokovnjak odgovoril na vprašanje, zakaj ni že prej preizkusil Hodžića, ki po vsej verjetnosti jutri v finalu pokala priložnosti za igro ne bo dobil.

Članki iz rubrike