evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
0 09.06.2016 19:57:42

Zmaji jutri spet skupaj; kdo pride, kdo še ne in kdo sploh ne?

Arsen Perić
Nogometaši Olimpije se bodo v petek začeli pripravljati na naslednjo sezono. Toda s kom vse? Kdo bo na uvodni zbor zamudil, kdo bo prišel kasneje in koga sploh ne bo?

Dopust se za nogometaše Olimpije končuje. Trener aktualnega slovenskega prvaka Rodolfo Vanoli bo v petek spet pozdravil svoje varovance in se z njimi začel pripravljati na novo sezono. V tekmovalnem letu 2016/17 bodo zmaji zaigrali celo v kvalifikacijah za ligo prvakov, hkrati bodo naredili vse za to, da bo lovorika za najboljšega v Ljubljani ostala dlje kot vsega eno leto.

Uvodnih nekaj treningov, ki bodo namenjeni predvsem preverjanju telesne pripravljenosti, bodo zeleno-beli opravili v domačem okolju, nakar bodo predvidoma na začetku naslednjega tedna odpotovali na Roglo. Tam bodo ostali teden dni, morda še kakšen dan več, potem se bodo vrnili domov, kjer naj bi ostali do začetka nove sezone.

KOLIKO DODATNIH DNI ZA REPREZENTANTE?
V tem trenutku se seveda poraja predvsem vprašanje, kdo se bo udeležil jutrišnjega zbora, kdo bo prišel kasneje in koga sploh ne bo. Miroslav Radović se je med tednom sicer vrnil v Ljubljano, a zgolj zato, da bi prekinil sodelovanje, ki bi sicer moralo trajati še eno leto. Prav tako je dejstvo, da bo Nemanja Mitrović počival vse do konca leta, potem ko si je huje poškodoval ahilovo tetivo, med igranjem za reprezentanco je bolečine začutil tudi Rok Kronaveter. Slednjemu nagaja koleno, pred tednom dni je padla sodba, da bo okreval dva tedna, morda še kakšen dan več.

wobay af
www.alesfevzer.com

Tudi če ne bi bil poškodovan, bi Kronaveter v klub prišel malce kasneje, saj so reprezentanti dobili podaljšan dopust. Torej ne gre pričakovati, da se bodo uvodnega treninga udeležili še Nejc Vidmar, Miha Zajc (članska reprezentanta), Kenan Bajrić in Aljaž Krefl (mlada reprezentanta). Tudi Julius Wobay bi lahko dobil kakšen dan več za počitek, potem ko je po letu in pol spet zaigral za reprezentanco Sierre Leona in ji pomagal do pomembne zmage nad Sudanom v kvalifikacijah za afriški pokal narodov.

Poraja se tudi vprašanje, kaj bo z Maticem Finkom. Bočni branilec je premor izkoristil za skok v Turčijo, kjer se je menda že vse dogovoril z Rizesporjem, čeprav pri Olimpiji pravijo, da do prestopa (še) ni prišlo. No, Fink bo verjetno prej ali slej odšel, toda ali bo do tedaj treniral ali ne?

KAJ BO Z MARKO VUKČEVIĆEM?
Nikakor ne moremo niti mimo nekaterih, ki so pogodbeno vezani z Olimpijo, pa jih ni bilo v klubu. To velja za Marka Vukčevića, ki je bil posojen Vojvodini, toda za zdaj mu po naših informacijah zmaji še niso sporočili, kakšne načrte imajo z njim. In kaj bo s tistimi, ki jim pogodbe potečejo s koncem junija? Takšen je Hrvoje Čale – bo do konca meseca treniral, nato pa odšel? Ali pa bo podaljšal sodelovanje? In seveda: bo na uvodnem treningu tudi kakšen novi obraz?

vukcevic nm
Nikola Miljković

Vprašanj je ogromno, odgovorov bolj malo, a že jutri okoli 10.30, ko bosta pred novinarje stopila trener Vanoli in kapetan Darijan Matić, bi lahko bilo precej več znanega.

Značke: nk-olimpija, plts

Članki iz rubrike