sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

nkbm_bobo Reporter.si

Poraz NKBM: z diletantsko tožbo hotela ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 20.06.2016 15:35:09

Matić: Zasluži si spoštovanje, a nič več od tega

Grega Wernig
Slovenski nogometni prvak Olimpija Ljubljana bo v drugem predkrogu lige prvakov igral proti slovaškemu Trenčinu. Evropska nogometna zveza je pare izžrebala na svojem sedežu v Nyonu. Ljubljančani bodo prvo tekmo igrali doma, prve tekme bodo 12. in 13. julija povratne pa 19. in 20. julija.


Olimpija je bila v Nyonu med ekipami v prvi skupini ter v bobnu nenosilcev. Možni nasprotniki so bili Salzburg, Dinamo Zagreb, Qarabag in Šerif, zeleno-beli pa so dobili slovaškega prvaka Trenčin, ki je v lanski sezoni poleg državnega prvenstva osvojil še slovaški pokal. Ljubljančani bodo v kvalifikacijah za ligo prvakov igrali prvič po dveh desetletjih.

"Ne glede na to, kdo nam stoji nasproti, moramo razmišljati pozitivno in z željo po napredovanju. Slovaški predstavnik v letošnjih kvalifikacijah za ligo prvakov si zasluži spoštovanje, a nič več od tega. Storili bomo vse, da se po povratnem obračunu na Slovaškem veselimo preboja v naslednji krog," je današnji žreb za klubsko spletno stran komentiral kapetan zeleno-belih Darijan Matić.



"Možnosti za napredovanje so 50:50. Do prve tekme v Ljubljani imamo še dovolj časa, da dvignemo svojo pripravljenost na želeno raven. Že v uvodnem delu prvega obračuna se moramo postaviti na način, da pokažemo, kakšne so naše želje in pričakovanja. Zavedamo se, da nas čakata dva zahtevna dvoboja, toda moramo zaupati v lastne zmožnosti," je dodal Matić.

Novi športni direktor Nenad Protega pa pravi: "Dejstvo, da je Trenčin predstavnik države, ki nastopa na letošnjem evropskem prvenstvu v Franciji, moramo spoštovati v vsakem trenutku. Malce sem se že pozanimal o kakovosti našega tekmeca, gre za ekipo, ki med drugim razpolaga s petimi nigerijskimi nogometaši. V vsakem primeru bomo v naslednjih dneh pridobili vse najpomembnejše informacije o nasprotniku, se nanj poskušali kar se da najbolje pripraviti in naposled izkoristiti svoje priložnosti. Nedvomno nas čakata dve zahtevni preizkušnji, ki smo ju ob dobri formi in igri sposobni odločiti v svoj prid."

Značke: olimpija, matic

Članki iz rubrike