profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

masterchef Njena.si

MasterChef: Kje je sodnik Luka Jezeršek?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 25.06.2016 14:23:48

Andraž Kirm naslednji novinec v zmajevem gnezdu

Nikola Miljković
Že več dni napovedovan prihod Andraža Kirma v ljubljansko Olimpijo je od danes naprej realnost.

Slovenski državni prvaki so potrdili, da so po Etienu Velikonju in Leu Ejupu v svoje vrste pripeljali tudi slovenskega reprezentanta Andraža Kirma, ki je z Ljubljančani podpisal dvoletno pogodbo.

»Zelo sem zadovoljen, da sem postal član slovenskega državnega prvaka, ki ima tudi v prihodnje zelo ambiciozne načrte. To je tudi eden od glavnih razlogov, da sem se odločil za vrnitev v domovino. Predsednik in športni direktor sta mi predstavila odličen projekt, ob tem pa sta bila v pogovorih zelo korektna in konkretna. Tudi sam imam še velik motiv in ambicije, da z Olimpijo ponavljam uspehe iz minule sezone,« je bil po podpisu pogodbe z NK Olimpija Ljubljana zadovoljen Andraž Kirm.

Dolgoletni slovenski reprezentant je zadnjih sedem let igral v tujini, zato bo v slačilnico Olimpije prinesel prepotrebne izkušnje pred bližajočimi se evropskimi boji.Velik del svoje kariere je preživel v močni poljski ligi, kjer je igral za Wislo iz Krakova, izkušnje pa je nabiral tudi na Nizozemskem (Groningen) in na Cipru, kjer je v dresu Omonie iz Nikozije nastopal nazadnje.

31-letni vezist se v Olimpijo seli brez odškodnine, saj mu je pogodba s Ciprčani potekla. »Menim, da ni potrebno izgubljati veliko besed, saj smo v svoje vrste privabili nogometaša s pravim karakterjem in številnimi kvalitetami, ki bodo temu moštvu dale novo dimenzijo. Zato smo vsi v klubu zelo veseli, da se je Andraž Kirm odločil za prihod v Olimpijo. Potrebno je poudariti, da vselej iščemo igralce z zmagovalno mentaliteto in pravim karakterjem, kar Andraž nedvomno ima,« pa je najnovejši prestop zmajev pokomentiral njihov športni direktor Nenad Protega

Članki iz rubrike