palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

nu
nu
0 21.07.2016 14:56:17

Branko Oblak: Velikonja je super okrepitev za Olimpijo, Kirm pa …

Arsen Perić
Sloviti Branko Oblak je v svojem slogu pokomentiral slovo Olimpije od Evrope.

Olimpija se je pred novo sezono kar precej okrepila, a kljub temu izpadla iz Evrope, in to že na prvi oviri v kvalifikacijah za ligo prvakov. Zdaj tako okrepitvam kot tudi tistim, ki so ostali, ostaja le še domača scena. Za zmaje je to zagotovo razočaranje, a po svoje se jim je proti Trenčinu zgodilo, kar je bilo moč pričakovati. Tudi zato, ker so okrepitve prišle precej pozno, ker so določeni nogometaši, ki bi morali biti nosilci, izpustili lep del priprav.


Ali bodo v prihodnje rezultati v prvenstvu takšni, da bodo imeli navijači dober razlog za zadovoljstvo, bomo šele videli, svoje videnje po slovesu od Evrope pa je podal tudi legendarni Branko Oblak. "Prvi polčas na obeh tekmah je bil katastrofalen. Zdi se mi, da je Olimpija v Evropi igrala preveč odprto, namesto da bi se postavila bolj obrambno, kar sem od trenerja Rodolfa Vanolija pričakoval. Če bi bilo tako, bi imeli njeni hitri napadalci, kot je Blessing Eleke, veliko več prostora. Kadrovalo se je slabo, saj moraš imeti, če želiš biti uspešen v Evropi, malce boljše rezerve. Ne bom rekel, da je bil rezervni vratar Olimpije katastrofalno slab, a mislim, da bi moral Aleksander Šeliga ubraniti več strelov. S takšnim vratarjem težko narediš kaj pametnejšega. Bomo videli, česa je ta Olimpija zmožna v prvenstvu. Zanimivo bo spremljati, kaj lahko naredi v boju z Mariborom, ki me še zdaleč ni prepričal," je za Sportal povedal nekdanji trener zeleno-belih iz Ljubljane.

Oblak se je v pogovoru za omenjen medij dotaknil še dveh okrepitev: "Velikonja je super igralec, ki je za Olimpijo velika okrepitev. Za Kirma pa res ne vem, kako je lahko reprezentant. Olimpija je slabša, kot je bila. V prvi polovici prejšnje sezone je bila s Šporarjem in Ezekielom Hentyjem fantastična. Potem je vse skupaj razpadlo, a je vseeno osvojila naslov, saj je bil Maribor slab. Kako bo v novi sezoni, ne vem, a treba bo marsikaj popraviti. Upam in verjamem, da bo Olimpija popravila napake, ki jih ima, in spet osvojila naslov."

Članki iz rubrike