sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

tacen kajak Ekipa24.si

Sava zalila del tribun v Tacnu! Močno deževje ni...

STA
STA
0 20.08.2016 20:44:44

Novogoričani zmagoslavno iz Velenja

Nikola Miljković
Nogometaši Rudarja in Gorice so v minulem krogu razveselili svoje privržence in premagali favorizirane Ljubljančane oziroma Mariborčane, v današnjem medsebojnem obračunu v Šaleški dolini pa so slavili Novogoričani.

Ti so tako osvojili svoje prve točke na gostovanju.

Primorci so obetavno začeli tekmo, že v drugi minuti se je Tilen Nagode znašel v obetavnem položaju, a je domača mreža ostala nedotaknjena, prav tako ne po močnem strelu z razdalje Rifeta Kapića nekaj minut kasneje.

V nadaljevanju je igra potekala na sredini igrišča, vse več pobude pa je bilo na strani gostiteljev. Prvi poskus Dominika Glavine v 22. minuti ni obrodil sadov, štiri minute kasneje pa so mu soigralci vendarle skočili v objem za 1:0.

Po prejetem golu so se prebudili tudi Novogoričani in v 37. minuti tekmo postavili v začetno izhodišče. Akcijo je pripravil Kapić, po njegovi lepi globinski podaji pa je bil "eksekutor" Dejan Žigon.

Končnica prvega dela je bila razburljiva, a se mreži - po novogoriških poskusih Uroša Celcerja in Sandija Arčona ter velenjskega Senada Jahića - nista zatresli.

V drugi polovici tekme je domači trener Slobodan Krčmarević že v desetih minutah ekipo osvežil z Johnom Maryjem in Timotejem Dodlekom. A to ni pripomoglo k boljši predstavi, prvo akcijo so si v 60. minuti pripravili gosti, strel Jake Kolenca pa so gostitelji pravočasno zaustavili.

rudar - gorica 1 nm
Nikola Miljković
Med 63. in 66. minuto so izbranci gostujočega trenerja Mirana Srebrniča zagrozili prek Arčona in Žigona, minuto kasneje pa je do strela prišel tudi domači nogometaš Damjan Trifković, a je ostalo pri 1:1. Privrženci domačega moštva so obnemeli v 78. minuti, po podaji Arčona je po strelu z glavo dosegel Kapić. Gostitelji so v končnici tekme skušali doseči izenačujoči gol, a je bila novogoriška obramba vselej na mestu.

Rudar bo v 7. krogu prihodnjo nedeljo gostoval v Kidričevem, Gorica pa bo dva dni prej gostila Domžale.

Rudar - Gorica 1:2 (1:1)

* Velenje - stadion Ob jezeru. 500 gledalcev, sodniki: Obrenović, Kasapović (oba Ljubljana), Mikača (Višnja Gora).
* Strelci: 1:0 Glavina (26.), 1:1 Žigon (37.), 1:2 Kapić (78.).
* RUDAR: Radan, Jahić, Billong, Zec, Mužek, Grgić (od 81. Lotrič), Trifkovič, Pišek (od 55. Dodlek), S. Babić, Vručina (od 46. Mary), Glavina.
* GORICA: Sorčan, Gregorič, Kavčič, Jogan, Celcer, Kapić, Kolenc, Žigon (od 82. Škarabot), Nagode (od 74. Grudina), Arčon, Burgić.
* Rumeni kartoni: Billong, Mary; Burgić.
* Rdeči karton: /.
Značke: rudar, gorica

Članki iz rubrike