zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
34 07.11.2016 17:05:08

Nikolić: Olimpija nima dobrih pogojev za delo

Arsen Perić
Marko Nikolić je moral sredi aprila zapustiti klop ljubljanske Olimpije. Potem ko je bil zaradi rasistične opazke kaznovan kar s sedmimi tekmami prepovedi vodenja svoje ekipe, mu je Milan Mandarič pokazal vrata.

Olimpijo je zapustil že po vsega sedmih tekmah, česar kakopak ni imel v načrtu. Sploh, ker Beograjčan v vlogi trenerja Olimpije ni doživel niti enega poraza, zabeležil je tri zmage in štiri remije ob razliki v golih 11:2. A tista opazka Blessingu Elekeju na tekmi med Olimpijo in Zavrčem ga je stala službe.

Na lik in delo Marka Nikolića je po tistem padel črn madež, priložnost za svojevrstno rehabilitacijo pa mu je ponudil njegov nekdanji klub Partizan. Za zaupanjem se jim je oddolžil s sijajno serijo, na zadnjih enajstih tekmah so zabeležili deset zmag in en remi, kar je črno-bele po obupnem začetku pripeljalo tik pod vrh lestvice.



Tisti odhod iz Ljubljane je vseeno bržkone pustil nemalo grenkega priokusa, pravi pa, da je danes srečen. In odločno zanika, da se v njem skriva rasist. "Lahko rečem, da sem srečen. Posledic tistega dogodka danes ni. Še naprej priznavam napako, na in ob igrišču se zgodi marsikaj, mene pa so ujele kamere. Lahko povem, da sem ob odhodu iz Ljubljane organiziral skupno večerjo za vse, tam je bil tudi Eleke. Ne bi rad pogreval stvari, ampak mislim, da je jasno, za kaj je šlo. V Olimpijo sem recimo pripeljal Wobaya, tukaj v Partizanu imam v ekipi dva temnopolta igralca... O rasizmu ni govora. Pika," je rekel v pogovoru za spletni portal Nogomania.

NZS ga je zaradi rasistične opazke takrat kaznovala s kar s sedmimi tekmami prepovedi vodenja svoje ekipe, sam pa meni, da to ni bil edini razlog za slovo, ampak da je bil tudi žrtev različnih interesov v ljubljanskem klubu. "Prepričan sem, da so se takrat v klubu prepletali različni interesi, jaz pa sem se znašel v središču vsega. Ampak to me ne zanima, sem športnik. Ponosen pa sem na vse, kar nam je v danih razmerah uspelo postoriti v klubu. Ljudje ne vedo, ampak je pomembno poudariti, da Olimpija nima dobrih pogojev za delo. V klub sem recimo prišel 11. januarja, 12. januarja pa smo odšli na priprave, bili pa smo brez dogovorjenih prijateljskih tekem, primernih rekvizitov za treninge in tako naprej. Vse je bilo potrebno nato opraviti na hitro, dobro pa veste, da v profesionalnem nogometu improvizacija danes ne pelje prav daleč. Težav je bilo ogromno, največja pa je zagotovo ta, da Olimpija nima svojega doma," je med drugim še dejal v obširnem pogovoru za Nogomanijo.

Članki iz rubrike