zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
2 19.12.2016 10:54:55

Bosta priznala poskus lažiranja tekem Maribora?

Drago Wernig - TAKA
Željko Stokanić in Anis Dulić na zatožni klopi.

Minuli teden sta na zatožno klop mariborskega sodišča zaradi obtožb nedovoljenega dajanja daril sedla 36-letni Željko Stokanić in 28-letni Anis Dulić, poroča Večer. Ali drugače, gre za dvojec, ki je skušal prirediti izida tekem vijoličastih v skupinskem delu lige Europa. Pomoč sta si prizadevala pridobiti v slačilnici trinajstkratnih prvakov. K nečednim poslom sta napeljevala dva igralca, ki sta sodelovanje zavrnila. Predobravnavni narok naposled ni bil izpeljan, piše mariborski časnik. Dulićev zagovornik je namreč prosil za preložitev naroka, ker v rokah nima celotnega sodnega spisa. Sodnica Tanja Rot mu je ugodila, zato bo narok februarja prihodnje leto.

Je pa tožilka Bojana Podgorelec s specializiranega državnega tožilstva na naroku seznanila obtožena, kakšno kazen bo terjala, če bosta dejanje iz obtožnice priznala. Za Stokanića bi za vsako dejanje predlagala deset mesecev zapora, enotno kazen pa v višini leta in sedem mesecev zapora, ob tem še stransko denarno kazen v višini 260 dnevnih zneskov. Za Dulića bi bila zahtevana kazen deset mesecev zapora, ki bi jih lahko odslužil z delom v družbeno korist ter denarna kazen v višini 120 dnevnih zneskov.

Spomnimo, afera je izbruhnila zaradi tekem Rubin – Maribor in Sevilla – Maribor v ligu Europa v sezoni 2013/14. Prva preizkušnja je bila odigrana v skupinskem delu, druga v šestnajstini finala. Glede na obtožbo naj bi Željko Stokanić pred dvobojem v Kazanu skušal nagovoriti enega od igralcev Maribora, da bi sodeloval pri prirejanju izida. Oziroma pri visokem porazu vijoličastih. Tarča naj bi bil Željko Filipović. Če bi privolil, naj bi Anis Dulić skušal nagovoriti še svojega prijatelja Aleksandra Rajčevića, toda ljubljanski vezist je sodelovanje odklonil, zato se Koprčan na primorskega branilca ni niti obrnil. Tekma se je končala z 1:1.

Kar zadeva preizkušnjo v Andaluziji, ki se je razpletla z zmago gostiteljev z 2:1, naj bi se začela dogovarjanja, da skuša obtoženi dvojec izid prirediti prek Aleksandra Rajčevića. Dulić je z njim komuniciral kar nekajkrat, vendar v sodelovanje ni privolil.

Noben od igralcev ponudbe torej ni sprejel, a poskusa podkupovanja prav tako ni prijavil.

Članki iz rubrike