stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
0 12.01.2017 16:20:48

Mariborčani so se vrnili: Znan spored pripravljalnih tekem, Milanič tudi o zdravstvenem kartonu (foto)

Drago Wernig - TAKA
Trenutno vodilna ekipa slovenskega nogometnega prvenstva Maribor je začela nov ciklus priprav pred nadaljevanjem sezone. Vijoličasti so se tradicionalno zbrali na večerji že v sredo, danes pa pri Ljudskem vrtu opravili tudi prvi trening. Ekipa se v nedeljo seli na priprave v Moravske toplice, 30. januarja pa v Turčijo.

Igralci Maribora in člani strokovnega vodstva so se v sredo znova srečali po 32 dneh, na zbor je prišlo 27 igralcev. Priprave bodo začeli malodane vsi člani kadra pred premorom, v primerjavi z ekipo, ki je končala jesenski del sezone na prvem mestu, se je od vijoličastega dresa poslovil le Erik Janža, zdaj že član Viktorie Plzen. Žan Celar in Adis Hodžić sta manjkala zaradi reprezentančnih obveznosti v selekciji U-18.

Spored aktivnosti ekipe med pripravami je natančno opredeljen, dopolnjen pa je tudi seznam tekmovalnih preizkušenj, ki jih bo devet. Pred potjo v Belek so predvidene tri tekme (prizorišča bodo določena naknadno, glede na vremenske pogoje), v turški pripravljalni bazi sledi pet tekem, med zaključno fazo in v pričakovanju otvoritve spomladanskega dela sezone, ki bo 25. februarja v Ljudskem vrtu, ko sledi derbi z Olimpijo, pa bo ob ponovnem privajanju na domače razmere še zadnji dvoboj proti velenjskemu Rudarju.

Spored pripravljalnih tekem: Nafta (18.1.), Zalaegerszeg (21.), Gorica (28.), Arsenal Tula (1.2.), Bate Borisov (4.), Zenit (6.), Ludogorec (8.), Budućnost Podgorica (11.) in Rudar Velenje (18.).

Trener Darko Milanič in ekipa že imajo oblikovan tudi delovni načrt. S kombinacijo treningov v domačem okolju in dveh dobro znanih pripravljalnih bazah, najprej v Moravskih Toplicah, nato v Turčiji.

nog-maribor-trening 0072 dw
Drago Wernig - TAKA

"Načrt priprav sem izdelal že pred koncem prejšnjega tekmovalnega obdobja. Potem pa ga zaradi dogovorjene zaslužene nagrade, če bomo po zadnjem jesenskem krogu na prvem mestu, spremenil in omogočil še tri dodatne proste dneve. Pripravljen je načrt A, a smo predvideli tudi nadomestnega, saj je zima specifična in se zavedam, da bomo morali kdaj spremeniti določene zadeve ter bo potrebna ustrezna mera prilagodljivosti. Delali bomo v slabših vremenskih razmerah, tudi na umetni travi. Zamisel je takšna, da ne bomo kot v nekdanjih časih sprva le nabirali kondicijo in moč, ampak bomo že od prvega dne postavljali temelje, tako da bomo pomešali vse zahteve in hitro namenili poudarek tudi taktičnim zadevam. Pozorni bomo na vsako malenkost. Ker imamo več časa, bo obseg treningov v uvodni fazi drugačen kot potem ob koncu pripravljalnega obdobja. Zato želim popolno osredotočenost na naše naloge od prvega trenutka, to je edina pot."

Zamudnikov na zbor ni bilo, seznam poškodovanih se je skrajšal, stanje je precej boljše. "Stanje se je občutno izboljšalo. Čeprav so vmes nekateri imeli določene težave, so v večji meri odpravljene. S sodelavci imamo razdeljene skupine igralcev, s katerimi smo redno v stikih in po zagotovilih trenerjev vse poteka nemoteno. Fantje so zaenkrat uspeli oddelati programe, ki so jih dobili. Milivoje Novaković je vmes zbolel, a bo kljub lažjim bolečinam v gležnju začel priprave. Najbolj bo tako treba paziti pri Palčiču, zaradi njegovih težav s tetivo in kolenom. Gledano v celoti so obeti spodbudni, natančno oceno pa bomo podali ob zboru."

Značke: maribor, ljudski-vrt, plts

Članki iz rubrike