Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 24.02.2017 12:11:50

Koliko policistov bo skrbelo za varnost na derbiju?

Grega Wernig
Ljubitelji nogometa na sončni strani Alp nestrpno pričakujejo sobotni večni derbi v Ljudskem vrtu, na katerega se temeljito pripravljajo tudi možje postave, tokrat bo na delu več sto pripadnikov policije.

Po navedbah policije derbi z vidika varnosti predstavlja dogodek visokega tveganja, kot je že v navadi, pa bodo že pred tekmo v uporabi posebni varnostni ukrepi. Obveza organizatorja javne prireditve je, da poskrbi za njen varen potek, policisti pa zagotavljajo, da bodo poskrbeli za varen prihod in odhod udeležencev na prireditveni prostor oziroma z njega. Ob morebitnih kršitvah bo policija zoper kršitelje odločno in brez izjem ukrepala.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda je zato obiskovalcem prireditve namenil nekaj napotkov in opozoril. "Pred nami je še en velik športni dogodek. Po eni strani predstavlja užitek za vse obiskovalce, po drugi pa tudi veliko varnostno tveganje. Policija se na zagotavljanje varnosti pripravlja že nekaj tednov, po izkušnjah pa za ta dogodek varnostno tveganje predstavlja nekaj deset posameznikov. Policija se bo potrudila zmanjšati ta tveganja in zagotovila najvišjo stopnjo varnosti. Pri tem pričakujemo pomoč organizatorja, rediteljev, varnostnikov in nenazadnje panožne zveze ter obeh klubov, največ pa lahko k varnosti pripomorejo udeleženci tega spektakla oziroma javne prireditve," je dejal Munda.

Kriminalist je razkril, da bo policija ob tem izvajala klasične ukrepe, predvsem zoper posameznike, ki po policijskem vedenju predstavljajo tveganje za ogrozitev tega dogodka. Pri delu bo sodelovalo več sto pripadnikov slovenske policije, pripadnikov posebne policijske enote, rednega sestava PU Maribor in pripadnikov kriminalistične policije. "Posebej bi pozval udeležence, da dosledno upoštevajo vsa izrečena opozorila in tudi ukaze policije, da ne bi prišlo do situacije, da bi policija zaradi nespoštovanja ukazov morala ukrepati," je še opozoril Munda.

Kot so povedali pri PU Maribor, bo v zraku tudi policijski helikopter. Za zagotavljanje varnosti bo policija uporabila vsa tehnična sredstva, ki so v pomoč policistom, video nadzorno tehniko, letalsko enoto ipd. "Policija korektno sodeluje z organizatorjem, pričakujemo, da bo jedro navijačev prispelo v mesto nekaj pred tekmo, od obiskovalcev pričakujemo ravnanje po napotkih, ki so jih prejeli. Pod drobnogledom bodo predvsem tisti, ki redno izvajajo te kršitve, saj večina ljudi, ki pride na prireditev, ne predstavlja varnostnega tveganja," je zaključil Munda.

Članki iz rubrike