Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 28.02.2017 21:20:03

Celjani potrdili sodelovanje z Ukrajinci. Kdo so investitorji?

Grega Wernig
Kar dolgo je trajalo, včeraj pa so v celjskem prvoligašu naposled predstavili nov klubski ustroj in potrdili, da je proces združevanja z ukrajinskim investitorjem, ki ima sedež svojega podjetja na Češkem, končan.

"K Partners Sport Management, s. r. o., iz Češke je zdaj tudi uradno naš partner. Prvi izmed obrokov investitorja v letošnji sezoni je že bil nakazan v skupni proračun," so razkrili na tiskovni konferenci celjskega prvoligaša. Po besedah predsednika Stevana Đorđevića to ni bilo prvo podjetje, ki je želelo investirati. Pred tem so potekali začetni pogovori s podjetji iz Nemčije in Tunizije, prav tako je znano, da se je zdajšnji partner grofov najprej spogledoval z Velenjčani.

V Areni Petrol poudarjajo, da sodelovanje z investitorjem poleg finančnega vložka prinaša tudi bogate nogometne izkušnje. Predstavnik investitorja Ihor Dedišin je kot generalni direktor nazadnje deloval v Karpatyju, od tam z znanjem prihajajo tudi trener Igor Jovićević, pomočnik trenerja Jurij Beno in direktor transferjev Mihajlo Gulordava, ki je deloval tudi v Metalurgu iz Zaporožja.

"Skupaj z investitorjem K Partners Sport Management, s. r. o., smo ustanovili podjetje FC Celje, d. o. o., zaključek procesa združevanja pa je pomenil podpis pogodbe med podjetjem FC Celje, d. o. o., in društvom NK Celje. FC Celje, d. o. o., ima nadzorni odbor in dva direktorja, to sta Ihor Dedišin in Zoran Podkoritnik. Tako kot sta tudi v NK Celje generalni direktor in poslovni direktor. Gre torej za tesno povezanost in prepletenost, zato je tudi proračun obeh strani skupen," so sporočili v prvoligašu iz knežjega mesta in razkrili, da se je proračun s sodelovanjem investitorja povečal za 100 odstotkov, od tega je 250 tisoč evrov namenjenih za Akademijo.

Z memorandumom, ki je bil podpisan jeseni, sta se obe strani zavezali k skupnemu sodelovanju v naslednjih petih letih.

Članki iz rubrike