evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

nu
nu
0 28.06.2017 20:17:18

Prvi vtisi zmajev iz Finske - Bišćan laskal Fincem

Martin Metelko
Okoli 15. ure so nogometaši in strokovni štab NK Olimpija pripotovali na zahod Finske, natančneje v Vaaso, kjer jih jutri čaka prva evropska tekma v letošnji sezoni.

Popoldan so imeli prvi uradni trening na Elisa stadionu. Slednji bo jutri po napovedi domačinov razprodan, tako da si bo tekmo v živo ogledalo okoli 4100 gledalcev.
Obračun s trenutno drugouvrščeno zasedbo finskega prvenstva bo ob 18. uri, trener Igor Bišćan, ki bo jutri prvič vodil Olimpijo, pa verjame v uspeh svojega moštva. "Seveda želimo doseči gol v gosteh, ampak primarni cilj je ne izgubiti. Igra se na dve tekmi, tako da bo o končnem zmagovalcu zagotovo odločala povratna v Ljubljani," pravi hrvaški strokovnjak, ki je o jutrišnjem nasprotniku govoril z izbranimi besedami.


Na vprašanje finskih novinarjev, kako bi komentiral dejstvo, da je slovenski nogomet trenutno na višji ravni kot finski, je Bišćan odgovoril: "Fifina lestvica v tem primeru ne pomeni nič. Vaasa si zasluži spoštovanje. Ogledali smo si kar nekaj njihovih tekem in ugotovili, da imajo zelo dobro moštvo. Finska je imela vedno dobre nogometaše."
Bišćan je v svoji karieri odigral ogromno evropskih tekem, nenazadnje je kot igralec osvojil Ligo prvakov, toda tudi zanj bo jutrišnji večer poseben, saj bo prvič v karieri evropsko tekmo vodil kot trener. "Takšne tekme so vedno nekaj posebnega. Tako zaradi dolgega potovanja kot zaradi dejstva, da se igra na dve tekmi. Izkušnje so v takšnih primerih zelo pomembne," je za spletno stran ljubljanskega prvoligaša povedal Bišćan.

Značke: olimpija, biščan

Članki iz rubrike