pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

nu
nu
0 05.07.2017 12:35:10

Luka Zahović razkriva: Zakaj št. 11, kaj menim o nevpoklicu v izbrano vrsto, kaj počnem štirikrat dnevno

Martin Metelko
Luka Zahović se je po dolgi pavzi od medijev znova oglasil.

Za klubsko spletno stran je Luka Zahović, najboljši strelec Maribora v prejšnji sezoni, spregovoril o številnih zanimivih temah, mi vam ponujamo delček njegovih odgovorov. 

"Zadeval sem pogosto, tudi z dovolj atraktivnosti. Tisti gol v Novi Gorici seveda ostaja v posebnem spominu. Težko je reči, ali mi bo še kdaj uspel. Sem pa bil najbolj vesel tistega, ki je odločil derbi v Ljudskem vrtu," se je razgovoril o svojem najlepšem golu v prejšnji sezoni. 

Spregovoril je o spremembi številke, dozdajšnjo 90 je zamenjal za številko 11, ki jo je nosil v svojem prvem obdobju pri Mariboru, po vrnitvi pa je bila zasedena, saj jo je imel na hrbtu Milivoje Novaković. "Hvala Novi, da mi jo je ‘čuval’. Šalim se. Po njegovem odhodu je bila številka prosta, zame je 11 prvi izbor in sem se odločil za spremembo, ki ob prihodu ni bila mogoča. Verjamem, da bom ob menjavi številke podobno uspešen kot doslej. Ali še bolj. Poseben trenutek je naslediti igralca s takšno nogometno biografijo in ob tej priložnosti bi rad poudaril, da mi je bilo v veliko čast deliti slačilnico z izjemnim nogometašem in profesionalcem za zgled, kot je Milivoje Novaković, ki je nam mlajšim veliko pomagal z dragocenimi nasveti."

luka zahovic
Grega Wernig

Odgovoril je tudi na vprašanje, kaj počne v zasebnem življenju: "Štirikrat na dan moram sprehoditi pse (smeh). To je nekakšen ritual, ki mi vzame veliko časa. Sicer pa živim normalno življenje. Malo bolj sem oblegan in so ljudje bolj pozorni na to, kar počnem. Ampak to ne spreminja mojih navad. Družim se s prijatelji, imam svoj ozek krog oseb, ki jim zaupam. Rad sem doma in lahko rečem, da živim tiho, družinsko življenje."

luka zahovic
Drago Wernig - TAKA

Dotaknil pa se je tudi reprezentance in dejstva, da vabila vanjo še ni prejel. "To je bolj zgodba za medije. Moja želja je vedno enaka, ampak ni odločilna. Vem, kaj moram storiti. Opravljati svoje obveznosti v klubu s pravim odnosom. Delati vsak dan, da bi napredoval in pomagal Mariboru do novih uspehov. Če bo to prineslo tudi reprezentančno vabilo, bom vesel. Ne bom pa se s tem obremenjeval. Upam, da bo prišel dan reprezentančnega nastopa. Če ga ne bom dočakal, pa bom ostal v vlogi navijača," še dejal Luka Zahović. 

Celoten intervju si lahko preberete tukaj

Članki iz rubrike