zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 06.07.2017 20:09:00

Domžalčani v Estoniji od zaostanka do zmage

www.alesfevzer.com
Nogometaši Domžal so se uvrstili v 2. predkrog evropske lige. Na današnji povratni tekmi v Estoniji so s 3:2 (1:2) premagali Floro iz Talinna. Prva tekma v Sloveniji se je pred tednom dni končala z 2:0 za slovensko zasedbo.

* Stadion Albert Le Coq Arena, sodniki: Fesnic, Cerel, Avram (vsi Romunija).
* Strelci: 1:0 Beglarišvili (2.), 2:0 Ainsalu, 2:1 Firer (41.), 2:2 Ibričić (86./11-m), 2:3 Balkovec (88.).
* Flora: Toom, Kuusk, Miller, Alliku, Lepistu, Sappinen (od 63. Sobtšenko), Vihmann, Ainsalu, Saliste, Tamm (od 78. Gussev), Beglarišvili (od 67. Lepik).
* Domžale: Milić, Vetrih, Firer (od 80. Žužek), Širok, Bizjak (od 53. Ibričić), Repas, Matjašič (od 69. Volarič), Blažič, Dobrovoljc, Balkovec, Husmani.
* Rumeni kartoni: Vihmann, Sobtšenko; Vetrih, Matjašič, Firer, Ibričić.
* Rdeči karton: /.

domzale 2 af
www.alesfevzer.com


Domžalčani so v Tallinnu še drugič premagali Floro. Prvo tekmo so v Celju, njihov domači stadion namreč prenavljajo, z zadetkoma Jana Repasa in Žana Žužka dobili z 2:0, toda Flora je v 22. minuti vodila že z 2:0, vendar so Domžalčani do konca rezultat obrnili v svojo prid in napredovali s skupnim izidom 5:2.

Tekma se dobro ni niti začela, že so gosti morali po žogo v svoj gol. Domačini so žogo po izbijanju poslali daleč na polovico Domžal, vratar Dejan Milić je slabo izbil, do žoge pa je prišel Zakaria Berglarišvili, ki je s prve udaril proti golu in zadel prazna vrata. Flora je še naprej napadala, v 13. minuti je Mihkel Ainsalu stresel prečko. Kar Ainsaluju ni uspelo v 13. minuti, mu je v 22. Rauno Alliku je potegnil po desni strani, s povratno žogo zaposlil Ainsaluja, ta pa je s strelom v spodnji desni kot zadel za 2:0 oziroma na skupnih 2:2.

domzale 1 af
www.alesfevzer.com


Domžale so prvič ogrozile gol Flore v 31. minuti, ko je zaključil Lovro Bizjak, vratar Malt Toom je odbil v kot. Pet minut kasneje je streljal Jure Matjašič, njegov močan strel je Toom ubranil. Gostom se je bolj napadalna igra obrestovala, v 41. minuti so kombinirali po levi strani, Ivan Firer pa je zadel spodnji levi kot gola Tooma.

Gostujoča ekipa je prvič v drugem polčasu zapretila v 53. minuti, ko je najprej streljal Jure Balkovec, Toom je žogo odbil, za njim je zaključil Matjašič, vendar previsoko. Domžale so še naprej lovile drugi zadetek in ga dočakale v 86. minuti. Senijad Ibričić je ob svojem debiju uspešno izvedel enajstmetrovko, priigral jo je Luka Volarič, in zapečatil usodo Flore. Toda gosti so do konca zadeli še enkrat, z mojstrskega strela je v 88. minuti mojstrsko zabil Jure Balkovec.

Članki iz rubrike