nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 08.07.2017 07:32:47

Veliki intervju s Simonom Rožmanom: O Zahovićevi kritiki si mislim tole, če bi dobil ponudbo Olimpije, pa bi ...

Grega Wernig
Trener Domžal Simon Rožman je spregovoril za sobotno številko časnika Ekipa SN.

Če odmislimo Matjaža Keka, je Simon Rožman v tem trenutku skupaj z Miranom Srebrničem morda celo najbolj vroče slovensko trenersko ime. Z Domžalami je uspel v prejšnji sezoni osvojiti naslov pokalnega zmagovalca, s svojo ekipo se je uspel prebiti čez prvi krog kvalifikacij za ligo Europa, ima pa lepe možnosti, da pride tudi čez drugo oviro. Najmlajši trener med slovensko elito je nase opozoril že pri Celju, z dobrim delom pa nadaljuje tudi ob Kamniški Bistrici. Ob koncu prejšnje sezone je požel velike simpatije, ko je javno spregovoril o krivici, ki se je zgodila trenerju Olimpije Safetu Hadžiću, v intervjuju posebej za nas pa je zdaj vse skupaj tudi pojasnil. Zakaj se je postavil za Hadžića, kaj si misli o Milanu Mandariću, zakaj mu niso všeč tuji investitorji v slovenskem nogometu in do kod lahko sežejo Domžale. Odgovoril pa je tudi na kritike, ki jih je pred dobrim mesecem proti njemu usmeril Zlatko Zahović.

Začnimo z najbolj svežo temo. V četrtek vam je v Talinu uspel preboj čez prvi krog kvalifikacij za ligo Europa. Še drugič ste premagali Floro, čeprav ste že po dobrih 20 minutah zaostajali z 0:2 in se je zdelo, da se boste znašli v težavah. Vas je takrat zaskrbelo, da boste izpadli?
Začetek dvoboja je bil v popolnem nasprotju z našimi željami. Prejeti gol v prvi minuti nam je vlil nezaupanje, strah. To je normalno. To ni prisotno samo pri nas, pač pa tudi pri vseh ostalih ekipah. Po drugem prejetem zadetku smo malce spremenili sistem in zadihali ter vzpostavili ravnotežje. Ko smo zabili prvi gol, se je vse skupaj stabiliziralo, tako da smo zadevo mirno peljali naprej, zadeli še dvakrat in zmagali.

Domžalam vrsto let ni uspelo narediti odmevnejšega uspeha v Evropi. Kot po pravilu so se spotaknili na prvi oviri, v prejšnji sezoni pa so prišli vse do 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa. Letos ste na dobri poti, da dosežek ponovite, v drugem krogu vas čaka islandski Valur. Je tudi preko Evrope viden napredek Domžal kot kluba?
Zagotovo. Izkušnje so v Evropi zelo dragocene. Prejšnje leto smo naredili super zgodbo. Kader, ki je bil vpet, je še vedno v veliki meri tukaj. Ne samo igralski, pač pa tudi strokovni štab. Zelo smo napredovali v logistiki, organizaciji. Mislim, da smo v organizaciji zdaj na vrhunski ravni. Tu smo naredili največji napredek. V drugem delu prejšnje sezone se je tudi izkristalizirala ekipa, naredila se je selekcija in ta ekipa je ostala skupaj. Nadaljujemo pot, ki mislim, da je lahko tudi rezultatsko uspešna.

V naslednjem krogu vas torej čaka Valur. Boste ponovili prejšnjo sezono in preskočili tudi drugo oviro?
Iskreno zelo verjamem v to moštvo, v izredno povezanost. Tekmec je zagotovo premagljiv. Pričakujem dve težki tekmi, treba se bo prilagoditi na malce drugačen način igre, ki ga gojijo Islandci in izkoristiti naše dobre stvari. Predvsem na prvi tekmi na gostovanju moramo pustiti pečat, ki nam bo omogočil napredovanje na povratni tekmi. Mislim, da smo tega sposobni.

...



Ste ob zimskem dogajanju pri Olimpiji vedeli, da Ljubljančani ne bodo uspeli držati koraka z Mariborom in da jih čaka polomljen spomladanski del sezone?
Ne poznam njihove strategije, nikjer ni bila javno prestavljena. Nisem tukaj za to, da to ocenjujem. Je pa bilo nakazano, v kateri smeri bo plula barka. V takratnih pogovorih z Luko Elsnerjem sva se strinjala, da je v dveh, treh tednih nemogoče zadevo vkomponirati tako, da bi bila blesteča. Sploh na začetku. Potreben bi bil čas, potrebna bi bila adaptacija na določene stvari. V obdobju grajenja moštva je hkratno delanje rezultata skorajda nemogoče. Tako da ja, nakazovalo se je, v kakšni smeri bo šla zadeva. Maribor je to takoj izkoristil, vnesel nemir v ljubljanski tabor, zamajal njihove temelje. Klobčič se je začel zelo hitro odvijati in hitro je bilo jasno, kako se bo prvenstvo končalo.

Luko Elsnerja zelo dobro poznate, sodelovali ste z njim. Je on tisti človek, ki bi, če bi imel malce več časa, lahko Olimpijo spravil tja, kjer jo želi Milan Mandarić?
V to sem prepričan. Mislim, da je imel dobro vizijo. Gre za profesionalca, delovnega človeka, ki bi potreboval čas, da ekipo sestavi do te mere, da pride do določenih avtomatizmov. Mislim, da je sestavil – sodim po izmenjavi informacij med nama – dober trenažni proces in verjamem, da bi ta zadeva funkcionirala. Kje se je zalomilo ne vem in nočem soditi, verjamem pa, da bi Luka peljal dobro zgodbo naprej.

...

Zlatko Zahović je v nedavnem intervjuju za Večer izrekel nekaj kritik na vaš račun. Dejal je: »Udari, navali igrajo tisti, ki niso zmagovalci. Domžale. Pridejo, izgubijo in so četrte. Ljudje napačno vidijo, ker želijo napačno videti. Milanič ima enajst lovorik, dve evropski ligi, kaj ima pa Simon Rožman? Lep nogomet? Kakšen lep nogomet, če so Domžale dosegle manj golov kot Maribor in jih več prejele. Mene so učili, da se nogomet igra za gole in lovorike.« Kako to komentirate?
(širok nasmeh) Mislim, da je Zlatko velik gospod. Vsaka njegova izjava ima težo ...

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike