srebrnoprogasta napihovalka Svet24.si

Foto: Slovenski ribič Anton ulovil eno najbolj ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 12.07.2017 08:20:48

Se zgodovina ponavlja? Ko je Maribor nazadnje evropsko sezono začel v Mostarju, je dočakal sanje!

Drago Wernig - TAKA
Čez tri dni bodo minila natanko tri leta. Bilo je 15. julija 2014, ko so Mariborčani v sezoni 2014/15 odigrali prvo tekmo 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

In bilo je v Mostarju, na nasprotni strani so bili nogometaši Zrinjskega, drevi pa se bo zgodba ponovila. Vsi tisti, ki so tako ali drugače povezani z vijoličastimi, pa hkrati verjamejo, da se bo ponovila tudi takratna zgodba iz nadaljevanja sezone. Najbrž ni treba posebej poudarjati, da je ekipa iz Ljudskega vrta v mestu, ki slovi po znamenitem starem mostu, začela pot do druge uvrstitve v skupinski del lige prvakov v zgodovini kluba.

Dvoboj na Stadionu pod Bijelim brijegom, kjer je včasih domoval v nekdanji skupni državi tako priljubljeni Velež, se je pred šest tisoč gledalci razpletel brez golov, ob tem pa je zanimivo, da je s tribun dogajanja na igralni površini spremljal tudi selektor slovenske izbrane vrste Srečko Katanec.

Mariborčani, ki jih je s klopi vodil Ante Šimundža, so igrali v postavi Jasmin Handanović, Petar Stojanović, Aleksander Rajčević, Marko Šuler, Mitja Viler, Željko Filipović, Amir Dervišević, Dare Vršič, Agim Ibraimi (od 81. Damjan Bohar), Jean-Philippe Mendy (od 67. Marcos Tavares) in Nusmir Fajić, na klopi za rezervne igralce so bili v pripravljenosti Aljaž Cotman, Aleš Mejač, Luka Zahović, Žiga Živko in Aleš Mertelj. Od takratne zasedbe bo v današnjem večeru za nastop kandidiralo sedem igralcev, pri gostiteljih, ki so pred tremi leti igrali pod taktirko Branka Karačića, bodo trije. 

Na povratni tekmi so slovenski prvaki unovčili ugodno izhodišče in si z zmago 2:0 (Dare Vršič, Agim Ibraimi) zagotovili napredovanje, v 3. krogu kvalifikacij so bili boljši od Maccabija iz Tel Aviva. Spomnimo, to so bili časi, ko Izraelci svojih tekmecev zaradi varnostnih razmer niso smeli gostiti v domovini, z vijoličastimi je bilo njihovo domače prizorišče Larnaka. Pod Kalvarijo je bilo 1:0, v povratnem dvoboju na Cipru 2:2, kar je prineslo uvrstitev v play-off, kjer sta se zgodila epska obračuna s Celticom, ki sta v Ljudski vrt prinesla skupinski del lige prvakov in milijone ter spopade s tako uglednimi klubi, kot so Chelsea, Sporting in Schalke. Tako je bilo pred tremi leti, danes Štajerci v Mostarju začenjajo novo zgodbo ...

Članki iz rubrike