pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

rb
rb
0 12.08.2021 10:53:48

NINO KOUTER poslal sporočilo ČRNO-BELIM in razkril, ali ga je ANTE ŠIMUNDŽA poskušal zadržati! Rekel mi je ...

manisafk.com
Slovenski reprezentant bo za nekdanje soigralce pesti stiskal v Turčiji.

Časa za pravo slovo ni bilo. Turški delodajalci, ki so ga privabili v svoje vrste, niso ravno z navdušenjem sprejeli njegove in želje soboškega kluba, da bi odigral še tekmi z Ludogorcem v kvalifikacijah za ligo prvakov, a so na koncu le privolili v takšen scenarij, takoj po spopadu v Razgradu pa se je odpravil novim izzivom naproti. Le nekaj minut po vrnitvi črno-bele odprave iz Bolgarije je Nino Kouter kar z mariborskega letališča 'potegnil' do Zagreba, da bi prek hrvaške prestolnice pravočasno prispel v Maniso na zdravniške preglede in podpis triletne pogodbe, od katere je medtem minilo že kar nekaj dni.


Nimam niti ene pripombe

"Prvi vtisi so izjemni, vse je v najlepšem redu. Organizacijski ustroj je na najvišji ravni, takšni so tudi pogoji za delo, vadbeni center je odličen. Nimam in ne morem imeti niti ene same pripombe. Čakam le še na stanovanje, z družino bomo sicer živeli v Izmirju, ki je od Manise oddaljen pol ure vožnje, a tudi to bo urejeno v najkrajšem času. Res je vse tako, kot mora biti, kot sem si lahko le želel, privajanje mi olajšuje tudi neverjetna prijaznost ljudi. Včasih celo pretirana. Vsi po vrsti so na vsakem koraku pripravljeni pomagati in ustreči vsaki želji. Res je vse top. Upam, da bo tako tudi v prihodnje in da bomo predvsem rezultatsko uspešni, cilj kluba je zelo jasen. Čeprav se je šele uvrstil v drugo ligo, je cilj že v naslednji sezoni igrati v prvoligaškem tekmovanju," je z opaznim zadovoljstvom v glasu pripovedoval Nino Kouter.

Kot z Muro. Iz druge takoj v prvo ligo!

Če se malce pošalimo, ni nikakršnega dvoma o tem, zakaj je Prekmurec ena od okrepitev. Z Muro je že prehodil takšno pot ... "Hja, drži, na vse to sem že navajen. To sem dal skozi," se je nasmejal izkušeni vezist in nadaljeval: "Pravzaprav iz dneva v dan vse bolj spoznavam, da je tukaj zelo podobno kot v Murski Soboti. Klub je urejen in si želi uspešne zgodbe, okolje je nadvse ambiciozno. Povrhu so še dresi črno-beli, razlika je le v opremljevalcu. Mislim, da imamo kakovostno ekipo, najbrž pa je res, na kar opozarja tudi trener, da bomo ob precejšnjem številu novih igralcev potrebovali nekaj časa, da se povežemo, uigramo in da se vse postavi na svoje mesto."

nino kouter mura ac
Aleš Cipot
Težko mi je bilo oditi, ampak ...


Glede na to, kako zelo je povezan s Fazanerijo, odločitev o odhodu bržčas ni bila lahka. Ali pač? "Težko, zelo težko mi je bilo oditi. Verjemite mi, da je tako. Mura je moj klub – moja velika želja ostaja, da bi kariero zaključil tam, kjer sem odrasel –, toda po drugi strani je prav tako res, da takšne ponudbe nisem mogel zavrniti. Ne, tega si nisem mogel privoščiti. V dozdajšnji karieri sem dal skozi že marsikaj. Tudi peto ligo, ampak nisem obupal. Vztrajal sem pri trdem delu, pri garanju, marsičemu sem se moral odreči in upam, da se mi je zdaj vse to poplačalo. Oziroma močno upam, da se mi bo. Da bo še naprej vse potekalo, kot je do zdaj, da ne bo morebitnih težav z izpolnjevanjem obveznosti iz pogodbe. In da bodo seveda dobri tudi rezultati, prvenstvo se bo začelo ta konec tedna. Menim, da je pri 27 letih prišel skrajni čas, da z nogometom naposled zaslužim nekaj več, saj moram misliti tudi na družino. Dejstvo je, da sem odšel zaradi pogojev, zaradi zelo konkretne ponudbe," logično razmišlja Nino Kouter.
Ante Šimundža seveda ni mogel biti zadovoljen, da je ostal brez morda najpomembnejšega člena ekipe, vendar ga ni poskušal odvrniti od namere, da bi zamenjal klubske barve. "Zaželel mi je vse dobro, veliko sreče in uspehov. Dejal mi je, da nimam kaj razmišljati, če sem začutil, da je to to. Potem moram iti in narediti naslednji korak na svoji poti,« je razkril slovenski reprezentant, ki je s svojimi nekdanjimi soigralci kakopak ostal v stikih. »Seveda se slišimo. Vem, kaj se dogaja, in najbrž niste podvomili, da jih spremljam na vsaki tekmi."

Znali bi ga proslaviti

Danes črno-bele v litovski prestolnici čaka povratna tekma 3. kroga kvalifikacij za ligo Europa. Vezist Manise bo razumljivo spremljal tudi obračun z Žalgirisom in stiskal pesti z namenom, da bi se razpletel po želenem scenariju. "Težko gostovanje, zahteven nasprotnik. Zasedba iz Vilne je že v Murski Soboti pokazala svojo kakovost in bila nevarna, a če bodo fantje pravi ... Mislim, da bi morali zmagati. Verjamem, da bodo! Vložek je zelo velik, jesen v Evropi bi bila naslednji velik mejnik. To bi bilo nekaj izjemnega, nekaj posebnega. To bi bila bomba in res močno verjamem, da bo Muri uspelo. Verjamem, da je ekipa tega sposobna. Prepričan sem," je prepoznavno odločen Nino Kouter. "Ko se bomo naslednjič srečali, bi ta dosežek znali proslaviti," je še smehljaje pristavil.
Nekateri menijo, da bi utegnila selitev v drugo turško ligo pod vprašaj postaviti njegov nadaljnji status v izbrani vrsti. "Upam, da se to ne bo zgodilo. Prav gotovo bom storil vse, kar je v mojih močeh, da se ne bi. Jasno je, da bo to mogoče le z dobrimi igrami v klubskem dresu in posledično z uspešnostjo moštva. Če bo forma na želeni ravni, če bomo imeli dobre rezultate, potem se nadejam še kakšnega selektorjevega vabila. Čast je igrati za reprezentanco, nekaj najlepšega je braniti barve svoje države."

Značke: nino-kouter, manisa, mura

Članki iz rubrike