stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
1 12.03.2024 20:31:08

Gol Mure ne bi smel veljati? Skomina je jasen, teh besed sodniki (in Prekmurci) niso hoteli slišati!

Damir Skomina o sporni situaciji v Murski Soboti.

Tekla je druga minuta tekme, ko je Julien Lamy z natančno podajo v prazen prostor v ogenj poslal Roberta Čakša, visokorasli napadalec Mure je bil prehiter tako za Marcela Ratnika kot Jorga Silvo, iz oči v oči se je soočil z Denisom Pintolom, in čeprav je vratar Olimpije njegov prvi strel ubranil, je Čakš popravni izpit opravil in odbito žogo pretvoril v zgodnje vodstvo črno-belih. Bilo je jasno, da bo o tej akciji ne glede na razplet tekme še precej govora. Čakš je namreč do prvenca v opravi murašev prišel tudi na račun dejstva, da je na zelenici Fazanerije v tem času ležal Ahmet Muhamedbegović, obrambna vrsta zeleno-belih pa je bila zato razredčena.

Stopalo osrednjega branilca je namreč nekaj trenutkov pred tem pohodil ravno kasnejši strelec zadetka, a so Ljubljančani nadaljevali z igro, žogo hitro zapravili, piščalka glavnega delivca pravice Mateja Juga je ostala nema, sledil pa je protinapad in zadetek. »To je bil prekršek za rumeni karton, ne glede na to, da je to druga minuta. Taki starti so nesprejemljivi in sodniki imajo jasna navodila. Še huje je, da nekaj sekund kasneje ta igralec doseže zadetek, obrambnega igralca, ki ga je pohodil, pa ni v obrambi. Blizu sta bila tako četrti sodnik kot pomočnik in tukaj ni prednosti. Gre za situacijo na sredini igrišča, o prednosti bi lahko govorili, če bi šlo za obetavno akcijo. Najbolj smiselno bi bilo akcijo takoj prekiniti, nekdo iz sodniške ekipe bi moral glavnemu sodniku javiti, kaj se je zgodilo,« je v Sportklubovi oddaji Pod prečko pojasnil Damir Skomina.

Zakaj se v tem primeru ni oglasil VAR? »Olimpija je imela po prekršku posest, odigrala je nekaj podaj, nato pa je bila zadeva predaleč, da bi se lahko vrnili. Imaš pravilo treh sekund, ko se lahko vrneš in dosodiš prekršek, če nekdo izgubi žogo. Ko je Mura zdrvela v priložnost za gol, je prepozno. VAR se tukaj ne more oglasiti, saj ne gre za rdeči karton, ne gre za neposreden pregled zadetka ali kazenski udarec,« pravi najuspešnejši slovenski sodnik.

Značke: skomina, olimpija, mura

Članki iz rubrike