stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
35 14.03.2024 11:34:12

Navijači spet v ospredju, kazen tudi za športnega direktorja Kopra! Guberac kaznovan, ker ...

alesfevzer.com
Tudi po 25. krogu slovenskega nogometnega prvenstva, Prve lige Telemach, je imel disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije precej dela. Najvišja kazen je tokrat pripadla zasedbi iz Murske Sobote, Muri. Po zaslugi navijaške skupine oziroma vedenja posameznih navijačev na tekmi proti Olimpiji 10. marca bo klub plačal 900 evrov.

Nešportno in neprimerno vedenje navijačev, ki so prižigali bakle, je glavni vzrok za izrek kazni. Oteževalna okoliščina je bila tudi pomanjkljiva organizacija tekme na Fazaneriji, ki se je končala z remijem 1:1.

Nogometna zasedba iz glavnega mesta Slovenije, Olimpija, bo prav tako morala seči v denarnico zaradi svojih navijačev, ki na tekmi v gosteh v Prekmurju niso bili zgolj opazovalec dogajanja.

Disciplinski sodnik Boštjan Jeglič je Ljubljančanom izrekel 700 evrov globe zaradi nešportnega in neprimernega vedenja njihovih navijačev. Ti so žaljivo skandirali, prav tako so na tekmo pretihotapili bakle in jih prižigali kljub prepovedi uporabe pirotehnike.

Celjani, ki so se doma 9. marca pomerili z Mariborom in razšli prav tako z neodločenim izidom 1:1, bodo morali plačati 100 evrov zaradi navijaškega prižiganja bakel.


Disciplinski sodnik obravnaval tudi dogajanje na tekmi četrtfinala slovenskega nogometnega pokala Pivovarne Union v Športnem parku Šiška. Koprčani so v prvoligaškem obračunu v Ljubljani izločili Olimpijo s 4:2.

Ob tem pa je disciplinski sodnik sprejel ukrep proti gostom iz Kopra zaradi nešportnega vedenja več igralcev ekipe, na tekmi so igralci prejeli sedem rumenih kartonov, prijavljena pa je bila tudi uradna oseba kluba.

Disciplinski sodnik je klubu z Obale izrekel denarno kazen v višini 480 evrov.

Zoper športnega direktorja kluba Ivico Guberca pa je na podlagi prijave pomočnika sodnika uvedel disciplinski postopek, ker se je Guberac po tekmi neprimerno vedel do sodnika ter protestiral zoper odločitve sodnika. Za dejanje se je naknadno opravičil, češ da je bil storjeno "v afektu".

Guberac na eni prvenstveni tekmi ne bo imel dostopa do stadiona in možnosti spremljati ekipo. Kazen je še nepravomočna, taksa za pritožbo sicer za prvoligaške klube znaša 1000 evrov.

Značke: nogomet, dp, kazen, navijači

Članki iz rubrike