franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
1 17.03.2024 19:38:31

Kot buldožer! Vijoličasti iz Maribora rušijo vse pred seboj! Ali lahko ujamejo Olimpijo in Celje?

Grega Wernig
Nogometaši Maribora so v 27. krogu Prve lige Telemach premagali Koper.

Maribor - Koper 3:1 (1:0)

Maribor - Stadion Ljudski vrt, sodniki: Obrenović, Kovačič, Salkić.
Strelci: 1:0 Iličić (38./11-m), 1:1 Wisdom (53.), 2:1 Iličić (69.), 3:1 Barišić (72.).
Maribor: Bergsen, Lorbek (od 68. Urata), Šoštarič Karič, Vidmar, Širvys, Barišić (od 88. Bourles), Repas, Iličić, Vrhovec (od 46. Lorber), Soudani (od 81. Kolar), Jakupović (od 68. Beugre).
Koper: Koprivec, Bručić, Prce, Sidibe, Palčič, Pabai, Ruedl (od 46. Jelenič), Lauš (od 46. Vešner Tičić), Tomek (od 83. Petriško), Nkada (od 70. Omladič), Osuji (od 46. Wisdom).
Rumeni kartoni: Vrhovec, Soudani; Prce, Palčič.
Rdeči karton: -

Mariborčani so petič zapovrstjo slavili na domačem stadionu in na lestvici napredovali na tretje mesto. Na njej imajo 43 točk oziroma sedem manj od Olimpije. Na vrhu je Celje z 62 točkami. Koprčani so še četrtič zapovrstjo v DP ostali brez zmage, to je bil njihov tretji zaporedni poraz, na lestvici pa so peti s 34 točkami.

Vijoličasti so dvoboj odločno odprli in tako rekoč "skrili" žogo gostom. V 14. minuti je Josip Iličić sprožil z okoli 30 m, žoga je v zraku spreminjala smer, a je bil Jan Koprivec na mestu.

V 26. minuti so domači lepo kombinirali, a je po podaji v osrčje kazenskega prostora Hilal Soudani z glavo meril preveč po sredini.

Nato so se prebudili tudi obalni predstavniki. Bede Osuji je v 29. minuti streljal od daleč, a nenevarno, strel Tina Lauša pa so še pred mariborskim vratarjem v kot odbili njegovi soigralci v polju.

V 34. minuti je Maribor dobil enajstmetrovko. V gneči pred vrati Kopra je Matej Palčič storil prekršek, kar je po pregledu posnetka ob igrišču potrdil tudi glavni sodnik. Iličić je prevzel odgovornost in suvereno povedel svojo ekipo v vodstvo.

Ob koncu prvega dela je Pijus Širvys v 44. minuti sprožil prek gola po slabem sprejemu žoge.

Drugi del se je začel po notah gostov. V 48. minuti so bili le nekaj cm oddaljeni od izenačenja, a je žogo po podaji Timotheja Nkade z neposredne bližine zgrešil rezervist Sule Wisdom.

Isti igralec pa je nato po napaki Jana Repasa zadel v 53. minuti. Hitrejši je bil od mariborske obrambe in za prvi gol v DP zadel z levico.

V 57. minuti so centimetri od gola ločili tudi Mariborčane, potem ko je po podaji v sredino skorajda avtogol zabil Franjo Prce, a je žogo s skrajnimi močmi še brcnil stran od gola.

Mark Pabai je na drugi strani v 60. minuti od daleč za las z volejem zgrešil gol precej manj zaposlenega Menna Bergsna.

Nato so znova na sceno stopili Mariborčani, natančneje Iličić. Ta je na majhnem prostoru v 69. minuti preigraval, nato pa z desnico pod prečko zadel mimo nemočnega Koprivca.

Le tri minute kasneje je Maribor vodstvo še povišal. Po nizkem strelu z desne strani Soudanija je nato odbito žogo v mrežo poslal nekdanji član Kopra Maks Barišić.

V 77. minuti je Iličiću "hat-trick" preprečil Koprivec, Maribor pa je imel tudi v nadaljevanju nekaj priložnosti, da bi še povišal prednost, a sta bila rezervista Etienne Beugre in Marko Kolar nenatančna, Koprivec pa je sijajno obranil strel Redwanu Bourlesu.

Maribor bo v 28. krogu v petek gostili Kalcer Radomlje, Koper pa bo dan kasneje gostoval pri Olimpiji.

Članki iz rubrike