državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
1 10.04.2024 16:56:21

Čustven začetek v Celju, dva domača zadetka v devetih minutah, potem pa ...

Luka Vovk
Celjani so z zmago nad Bravom z 2:1 storili še en pomemben korak k drugemu naslovu državnih prvakov.

Obračun Celja in Brava se ni mogel otresti prahu, ki se je dvignil po dogodkih na tekmi v Murski Soboti. Spomnimo: nogometaš Celja Luka Menalo je zaradi napada na Learda Sadriuja prejel rdeči karton. Ker je dan pred tem skupaj s svojo partnerico doživel hudo tragedijo, besed tekmeca, ki so bile izrečene v afektu, ni sprejel z razumom. Menalo se je potem tudi opravičil, v ta namen so v Celju pripravili še novinarsko konferenco in vsaka nadaljnja beseda na to temo bi bila odveč.

Na začetku današnje tekme so svoje dodali še celjski navijači s transparentom 'Luka in Danijela, mi smo z vama' ter igralci obeh ekip z majicami, na katerih se je bohotil napis 'RESPECT'.

celje bravo 2 lv
Luka Vovk


* Stadion Z'Dežele, gledalcev 600, sodniki: Mertik, Herženjak, Špur.
* Strelci: 1:0 Edmilson (43.), 2:0 Prucev (52.), 2:1 Pečar (63.).
* Celje: Rozman, Ajhmajer, Zec, Nemanič, Karničnik, Svetlin (od 64. Dulca), Zabukovnik, Popović (od 77. Bobičanec), Aarons, Edmilson (od 64. Bajde), Prucev (od 90. Vrbanec).
* Bravo Kostel: Orbanić, Hribar (od 90. Kerin), Gurlica, Jakšić, Kavčič, Selan (od 67. Maher), Trdin, Stanković, Gidado (od 79. Maksimović), Pečar, Poplatnik.
* Rumeni kartoni: Zabukovnik, Zec, Rozman.
* Rdeči karton: /

Nogometaši Celja nadaljujejo pohod k svojemu drugemu naslovu državnega prvaka. Tokrat so na domačem igrišču zasluženo premagali Bravo, pri tem pa so spet požrli nekaj živcev navijačem. Mnogi so se ob zapravljenih priložnostih spomnili na zadnjo domačo tekmo proti Aluminiju, ko so po veliki prevladi in dveh napakah v obrambi z Aluminijem le remizirali 2:2. Tokrat so bili kljub zapravljeni enajstmetrovki, zadeti vratnici in prečki vendarle uspešnejši oziroma srečnejši. Obrambno naravnane goste so "odprli" ob koncu prvega polčasa, na začetku drugega polčasa vodstvo povišali, na koncu pa vnovič poskrbeli za nekaj pogrizenih nohtov svojih navijačev, saj so prejeli gol, nato naredili še nekaj grobih napak, tekmecem dovolili še nekaj nevarnih akcij, ki pa jih gosti niso kronali z drugim golom.

Festival zapravljenih priložnosti so začeli v deveti minuti, ko je Ronaldo Aarons z desne strani podal v sredino, kjer je z neposredne bližine gola do strela prišel Edmilson, njegov strel je z nogo ubranil vratar Matija Orbanič. Že naslednjo minuto je po kotu z glavo zunanji del mreže zadel Klemen Nemanič, v 18. minuti je Jegor Prucev pripravil priložnost Marku Zabukovniku, a je Gašper Trdin njegov strel blokiral, David Zec pa je v 25. minuti po enem izmed osmih kotov Celjanov v prvem polčasu iz ugodnega položaja streljal čez gol.

V 27. minuti je Aarons zavrnil žogo na rob kazenskega prostora do Tamarja Svetlina, žoga je po njegovem strelu zadel vratnico, le minuto pozneje je okvir vrat, takrat prečko, zadel še Zec. Ko je Orbanić ubranil še strel Denisa Popovića z bele točke, je bilo videti, da je gol Brava začaran.

Toda v 43. minuti se je mreža vendarle zatresla. Aarons in Edmilson sta izvedla podobno akcijo kot pri prvi priložnosti, le da je Jamajčan tokrat podajal po zraku, Brazilec pa je bil bolj natančen z glavo.

V drugem delu so prvi zagrozili gosti, Jakovu Gurlici je vratar Matjaž Rozman, ki se je enkrat izkazal že v prvem polčasu, ko je ubranil strel z glavo Mateja Poplatnika.

Gol pa so spet prvi dosegli Celjani, ko je v 52. minuti po protinapadu v polno zadel Prucev. Videti je bilo, da je usoda Ljubljančanov zapečatena, toda deset minut pozneje so se vrnili v tekmo. Martin Pečar je lepo izvedel prosti strel, Rozman je sicer bil blizu obrambe, vendar mu je žoga ušla v mrežo.

To je v vrste Celja vrinilo nekaj negotovosti. Bravo je zaigral bolj pogumno, oblegal celjska vrata, prisilil domače v napake, a tega ni znal kaznovati. Najlepšo priložnost za to je zapravil Tihomir Maksimović, ki je iz neposredne bližine streljal mimo gola.

Celje bo v naslednjem krogu gostovalo pri Rogaški, Bravo bo gostil Maribor.

celje bravo 3 lv
Luka Vovk

celje bravo 4 lv
Luka Vovk

* Izidi, 30. krog:
- torek, 9. april:
Maribor - Mura                5:0 (2:0)

- sreda, 10. april:
Celje - Bravo Kostel          2:1 (1:0)
16.45 Domžale - Rogaška
18.45 Olimpija - Kalcer Radomlje

- četrtek, 11. april:
16.45 Koper - Aluminij
Značke: celje, prva-liga, bravo

Članki iz rubrike