sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

nu
nu
0 05.09.2014 16:05:37

Po zmago za lažje nadaljevanje

Nikola Miljković
Mitja Viler, Aleš Mertelj in Damjan Bohar - mariborski trio v reprezentanci - so strnili vtise pred odhodom v Talin.
Maribor je edini klub, ki ima v tem trenutku svoje predstavnike v članski reprezentanci Slovenije. Takšni so trije, že standardnemu reprezentantu Alešu Mertlju sta se tokrat priključila tudi v zadnjem času zelo razigrana Mitja Viler in Damjan Bohar. Kdo od trojice bo v Talinu zaigral, če sploh kdo, bomo šele videli, vsi trije pa so seveda več kot pripravljeni tudi v dresu z državnim grbom pokazati, kaj znajo in zmorejo.

"Estonija nikakor ni ekipa za podcenjevanje, moramo biti maksimalno pripravljeni. Le tako bomo lahko potrdili našo kakovost na igrišču in zmagali," pred nedeljskim odhodom v Estonijo pravi Mertelj in dodaja: "Naše želje so usmerjene le v zmagovanje in s takšnimi cilji in ambicijami smo tudi na Brdu pri Kranju." Viler ne glede na vse opozarja, da bo naloga na stadionu A. Le Coq Arena vse prej kot lahka. "Vsak zna igrat dober nogomet, doma bodo Estonci še malo bolj trdi. Kot je pojasnil selektor, igrajo bolj obrambno naravnan nogomet, mi pa bomo morali nekako prebiti estonsko formacijo," se zaveda Primorec na začasnem delu na Štajerskem in opozarja: "Začetek je vedno pomemben. Če bi zmagali v Estoniji, bi nam bilo v nadaljevanju lažje. Zmaga bi bila vsekakor dobra popotnica za nadaljevanje, ne smemo pozabiti, da nas še v tem letu čakata tudi tekmi s Švico in Anglijo."

S klubskima soigralcema se strinja tudi Bohar. "Uvodne tekme pred začetkom novega tekmovanja so vedno najtežje. Še zlasti, če moraš v goste. A se ne bojimo, prepričan se, da bomo maksimalno pripravljeni na Estonce," je prepričan nekdanji član Mure iz Murske Sobote, ki ne skriva navdušenja, ker se je lahko prvič priključil članski selekciji: "Fenomenalno je biti del ambiciozne ekipe, ki jo vedno zanima le zmagovanje. Igrati za Slovenijo je nekaj enkratnega, počaščen sem, ker sem lahko zraven, ker lahko nosim opremo s slovenskim grbom."

Članki iz rubrike