oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

nu
nu
0 15.11.2014 20:14:03

Katanec: Za kaj več bi morali biti dva, trije igralci v precej boljši formi

Arsen Perić
Slovenski selektor je takoj po obračunu proti Angležem za nacionalno televizijo strnil vtise po porazu na Wembleyju.

"Po nobenem porazu ne moreš biti dobre volje, tako tudi po tem seveda nismo," je začel Katanec in nadaljeval: "Škoda, da po doseženem zadetku nismo prednosti zadržali vsaj kakšnih deset minut, potem bi se tekma zagotovo obrnila v povsem drugo smer. Angleži so izkoristili našo dekoncentracijo, tako kakovostni igralci, kot jih imajo, znajo vsako takšno stvar takoj izkoristiti. Nogomet je pač takšen, čestitke Angliji."
 

Slovenija na gostovanju v Londonu ni blestela. Do prednosti je prišla po avtogolu Jordana Hendersona, a Wayne Rooney in Danny Welbeck sta v dobrih desetih minutah izid popolnoma obrnila v angleško korist. "Prvi polčas smo bili zelo korektni v fazi branjenja, oni si niso ustvarili kaj veliko priložnosti in to je bil tudi naš cilj. Je pa res, da bi si že v prvem polčasu želel nekatere igralce v boljši formi," je povedal slovenski selektor in pristavil: "Za takšno tekmo bi morali biti v top formi. Dva, trije igralci bi morali biti absolutno v boljši formi, da bi vsaj remizirali."



Zdelo se je, da je vodilni zadetek Slovencev Angleže razjezil, ki so po zaostanku stopili na plin. Pri lovljenju zaostanka jim je zelo pomagala tudi zmedena slovenska obramba, predvsem kapetan Boštjan Cesar je storil zelo nespametno potezo, ko je v dokaj nenevarni situaciji v kazenskem prostoru zrušil Rooneyja. "Vse skupaj se je odvilo zelo hitro. Enajstmetrovka je rešila veliko tega, takšne stvari se zgodijo. Nič ni narobe. Bodimo objektivni in korektni do fantov, če imaš za nasprotnika takšne velesile kot sta Anglija in Švica, je težko pričakovati karkoli. Je pa res, da ima takšna Anglija, kot smo jo videli danes, veliko svojih problemov. No, saj jih imamo tudi mi," je Katanec pokomentiral enajstmetrovko, ki je bila ključna za razplet tekme.

Za konec se je enaipetdesetletni strokovnjak tudi malce razjezil in brez dlake na jeziku skritiziral tudi organizacijo obračuna: "Imamo šest točk, objektivno sta Švica in Anglija pred nami, tako po kakovosti, kot po marsičem drugem. Tudi po dogajanjih pred tekmo. Na stadion so nas, po zahtevi delegata, pripeljali že dve uri pred obračunom, in takrat tam nimaš še kaj početi, hkrati pa so nam jemali čas, namenjen počitku. Ni to opravičilo, je pa absurdno, kaj se je dogajalo. Da delegat Uefe zahteva, da prideš na stadion z avtobusom,ko pa imaš tri metre stran hotel. Vožnje pa je pol ure, petdeset minut. To, kar se je dogajalo, je res absurd. Treba je videti, zakaj je to pomembno, sam bom to sporočil zvezi, ki bo, upam, ukrepala."

Članki iz rubrike