902746_105-uta-sd Svet24.si

Odvetnica o parkirnem kaosu v Idriji: Vse kazni so...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

nu
nu
0 16.11.2014 23:54:21

Hrvaški navijači divjali v Italiji (foto + video)

Reuters
Kvalifikacijska tekma za evropsko prvenstvo med Italijo in Hrvaško se bi skorajda končala na enak način, kot tista med Italijo in Srbijo pred štirimi leti.

Kaj je to v italijanskem zraku, kar v balkanskih navijačih povzroči, da izgubijo razsodnost, povsem ponorijo in začnejo razbijati ter divjati? Dobra štiri leta po tem ko se je predčasno končal kvalifikacijski obračun za evropsko prvenstvo 2012 med Italijo in Srbijo v Genoi, ko so na stadionu Luigi Ferraris divjali srbski navijači pod vodstvom Ivana Bogdanova, bi se zgodba skorajda ponovila. 

Tokrat so bili glavni akterji navijači oziroma huligani hrvaške reprezentance, ki so v 75. minuti pri izidu 1:1 s svojim obnašanjem prisilili glavnega sodnika Björna Kuipersa, da prekine dvoboj Italije in Hrvaške na San Siru. Razlog: metanje bakel na igrišče, divjanje na tribunah in kasneje tudi pretep s policisti, ki so želeli izprazniti sektor z gostujočimi navijači. 


Na srečo hrvaške nogometne zveze, je Nizozemec po nekaj minutah prekinitve le dovolil, da se tekma nadaljuje, tako da se bodo kockasti verjetno izognili najhujšim Uefinim sankcijam, zagotovo pa jih čaka vsaj zelo visoka denarna kazen. Prekinitev tekme pa ni bila edina stvar, v kateri so "blesteli" hrvaški navijači, znova so na tribunah namreč razvili tudi ustaške simbole in skandirali pesmi ter vzklike, za katere v civiliziranem svetu ni prostora. Tudi za to bo hrvaška zveza verjetno morala debelo seči v denarnico. 

"Kaj sploh reči, to ni slučajnost, ne dogaja se prvič. Upam, da bodo ljudje, ki so odgovorni za navijače, uspeli najti rešitev. Izgubljamo ugled v svetu. Hrvati niso takšen narod. Opravičil sem se Italijanom po tekmi in znova se bom. Če nekdo želi protestirati, lahko to dela izven stadiona. Tukaj so bile prisotne tudi ženske in otroci, ki so se bali za življenje. Sram me je, še enkrat se opravičujem," je bil po tekmi nad navijači zgrožen selektor Niko Kovač.

V prvem priloženem posnetku si lahko pogledate, kaj se je dogajalo v Milanu, v drugem pa se lahko še enkrat spomnite na grde scene izpred štirih let v Genoi.

Galerija

Članki iz rubrike