franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 17.11.2014 20:11:16

Pekerman: Vsi bodo uživali

Grega Wernig
Novinarska konferenca kolumbijske izbrane vrste je vzbudila veliko zanimanja med sedmo silo.

Večina je pričakovala, da bo pred novinarje stopil vsaj kakšen izmed številnih zvezdnikov, ki jih ta južnoameriška reprezentanca premore, toda zadovoljiti so se morali z manj znanima mladeničema, Pedrom Francom, branilcem Bešiktaša, in Jeisonom Murillom, branilcem Granade.


S kolumbijsko reprezentanco ni šale. Tako na igrišču, kjer Južnoameričani s tekme v tekmo dokazujejo, da imajo zares fantastične nogometaše, in meljejo svoje nasprotnike, kot zunaj njega. Če se malce pošalimo, so varovanci Joseja Pekermana bolj varovani kot predsedniki Združenih držav Amerike, Rusije in Kitajske skupaj.

GW1_9857
Grega Wernig

Rigorozni režim prihoda na brniško letališče, stroga zasebnost in skrivnostnost pri bivanju v Ljubljani in popolnoma zaprt trening za javnost so dali slutiti, da novinarje čaka presenečenje tudi na tiskovni konferenci.

In slutnje so se izkazale kot pravilne. "Selektor Jose Pekerman bo odgovoril samo na šest vprašanj. Na tri vaša in tri naša. Tudi igralca bosta odgovorila samo na nekaj vprašanj, ampak ker bodo njuni odgovori krajši, boste morda lahko postavili še kakšno dodatno vprašanje. Torej, kdo želi selektorju in igralcema postaviti vprašanje, da naredimo seznam?" je že slabe pol ure pred začetkom napovedanega dogajanja vprašal predstavnik za stike z javnostmi kolumbijske izbrane vrste, si na list papirja napisal imena nekaterih novinarjev in odšel.

GW1_9859
Grega Wernig

Tisti, ki so v konferenčno sobo stadiona Stožice prišli dobrih petnajst minut pred začetkom tiskovne konference, so bili prepozni, veliko prepozni. Za njihova vprašanja prostora ni več bilo. Strogo, a glede na vse rigorozne in obenem malce absurdne zadeve v povezavi z reprezentanco Kolumbije pričakovano.

"Slovenijo dobro poznam. Vem, da je zelo blizu Vidma, poznam pa tudi nekaj nogometašev. Gre za zelo dobro reprezentanco in zavedam se, da nas čaka težko delo, če bomo želeli v Ljubljani zmagati," je na vprašanje o Sloveniji odgovoril Jeison Murillo, s podobnim odgovorom je postregel tudi 22-letni Pedro Franco: "Seveda vem, kje je Slovenija. Tako Slovenija kot Hrvaška, Srbija in Bosna so v zadnjih letih močno napredovale. Slovenska reprezentanca je zelo kakovostna in nadvse se bomo morali potruditi za zmago."

GW1_9923
Grega Wernig

"Pred nami je fantastičen obračun dveh odličnih reprezentanc, v katerem bodo uživali vsi."
Jose Pekerman

To je vse, kar sta o naši izbrani vrsti povedala nogometaša, ki sta se znašla na novinarski konferenci, potem pa so pobudo prevzeli kolumbijski novinarji. "Kako se počutita ob tem, da sta vpoklicana v reprezentanco in da sta v njej najmlajša? Bosta lahko nadomestila odhajajoče igralce in takšno legendo, kot je Mario Yepes? Kako so vaju sprejeli soigralci? Kakšna je hierarhija v reprezentanci?" so bila le nekatera izmed vprašanj, s katerimi so Murilla in Franca zasuli predstavniki sedme sile iz dežele kave. Mladeniča sta potrpežljivo odgovarjala, po dobrih dvajsetih minutah ju je muk rešil strogi predstavnik za stike z javnostmi.

Potem je prišel na vrsto selektor. Z umirjenim glasom je profesor, kot Joseja Pekermana kličejo v Kolumbiji, odgovoril na vseh šest vprašanj, kot je bilo dogovorjeno. "Kolumbija je v letu 2014 doživela popoln razcvet. Po šestnajstih letih se je znova uvrstila na svetovno prvenstvo in bila tam zelo uspešna. Nogometaši so prejeli veliko individualnih priznanj, tudi moštveno pa smo postali zelo priljubljeni in osvojili veliko nagrad. Mislim, da je bilo leto 2014 res sanjsko," je Argentinec na kolumbijski klopi najprej ocenil leto, ki se bliža h koncu, nato pa se posvetil tekmecem v Stožicah: "Slovenija je odlična reprezentanca. Do zdaj se je uvrstila na tri velika tekmovanja, evropsko prvenstvo 2000 in svetovno 2002 ter 2010. Na žalost je v Braziliji ni bilo. Tudi letošnje kvalifikacije so naši gostitelji začeli odlično, zmagali na dveh pomembnih tekmah, na zadnji proti Angležem pa drago prodali svojo kožo. Do Rooneyeve enajstmetrovke so bili enakovredni, potem pa so se stvari malce obrnile. Vseeno pa reprezentanca, ki tako pogumno odigra na Wembleyju, ne more biti slaba."

Preden je odšel, se je argentinski strokovnjak džentelmensko zahvalil Sloveniji za povabilo in priložnost za igranje prijateljske tekme ter dodal: "Pred nami je fantastičen obračun dveh odličnih reprezentanc, v katerem bodo uživali vsi."

Članki iz rubrike