oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
0 24.03.2015 09:30:06

Preudarnost za izvoz

Arsen Perić
Vsak naključni opazovalec včerajšnjega reprezentančnega zbora bi brez težav uganil, kdo so novinci in kdo sta trenutno najbolj izpostavljena nogometaša na veliki mednarodni sceni. V obeh primerih bi šlo za pravilno sklepanje po kriteriju pozornosti, pri čemer bi v bolj odmevni kategoriji Kevina Kampla za las premagal Jan Oblak.

Morda tudi zato, ker je hitronogi vezist s svojo dortmundsko Borussio v osmini finala lige prvakov izpadel, medtem ko je bil vratar Atletica eden od junakov napredovanja madridskih rdeče-belih med osem najboljših ekip stare celine. Saj veste, kot vse tekme z izjemo ene septembrske in šestih zimskih v pokalu, je čuvaj mreže tudi srečanje pred tednom dni začel na klopi, a se mu je ponudila priložnost in jo je zgrabil z obema rokama.

Zelo se je izkazal pri strelih z enajstih metrov, zaradi poškodbe sicer prvega vratarja Miguela Angela Moyaja pa je nato v soboto tudi uspešno debitiral v španskem prvenstvu. "Dobil sem priložnost v okoliščinah, nesrečnih za mojega kolega, a tak je pač nogomet, tak je pač šport. Pomembno je, da sem jo dočakal pripravljen, saj je to moja naloga. Zadovoljen sem s tem, kar se zdaj dogaja, a moram ostati z nogami na tleh in mirno nadaljevati," je v enem od neštetih pogovorov z novinarji Jan trezno pogledal na nastali položaj, pri čemer je bilo povsem nesmiselno špekulirati o tem, kaj pomeni in koliko časa bo vse skupaj trajalo.

"Stvari se hitro spreminjajo v obe smeri, zato evforija ne pride v poštev, treba je le opravljati svoje delo. Popolnoma enak sem kot pred dvema tednoma, nato pa bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost," je navdušil s preudarnostjo, ki jo človek na njegovem delovnem mestu potrebuje bolj kot karkoli drugega in kar je tako zelo všeč tudi španskim medijem ter javnosti.



Hkrati pa je to tudi nekaj, na kar lahko računa in na kar se lahko zanese slovenska izbrana vrsta. Imamo človeka, ki ščiti hrbet Samirju Handanoviću bolje kot kdorkoli drug (in bo morda spet dobil priložnost na prijateljski tekmi), njegova mladost pa nam daje vratarsko varnost še deset let dlje, kot bi nam jo dajal priljubljeni Sarma.

"Veseli smo, da smo se zbrali, veseli smo, da se ponovno vidimo. Zagotavljam vam, da komaj čakamo obe tekmi, posebej prvo kvalifikacijsko, na kateri načrtujemo nujno potrebno zmago," ob tem pravi Oblak, ki je tudi v tem pogledu popolnoma miren.

"Naredili bomo vse za to, da bi bili uspešni. Kdorkoli bo stopil na igrišče, bo imel pred očmi jasen cilj in verjamem, da ga bomo dosegli. Zmaga ni samoumevna, tako kot ni bila še nikoli, sem pa trdno prepričan, da je ta ekipa sposobna vlogo izrazitega favorita upravičiti na igrišču," je še dodal mladenič, ki ga po vrnitvi v Madrid čaka nadaljevanje bojev v španski ligi, nato pa kmalu še veliki madridski obračun z Realom v polfinalu lige prvakov.

Članki iz rubrike