nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 26.03.2015 18:04:08

U-21: Za zdaj so zamisli

Grega Wernig
Premiera prenovljene mlade slovenske reprezentance pod vodstvom novega selektorja Primoža Glihe, ki ni mogel računati na nekaj pomembnih členov, se je končala s porazom.

Na Bonifiki so se veselili Ukrajinci, ki so prevladovali v prvem polčasu, v nadaljevanju pa so bili boljši naši upi, si pripravili nekaj priložnosti, vendar jim mreže ni uspelo zatresti. V ponedeljek je na sporedu še prijateljska tekma z Makedonijo v Celju.

GW1_9228
Grega Wernig
Že uvodne minute so zelo nazorno razkrile razmerje moči. Izjemno telesno močni Ukrajinci so se na igrišču postavili zelo avtoritativno in poslali jasno sporočilo, da se nadvse dobro zavedajo svoje kakovosti

Tehnično dovršeni so vajeti igre prevzeli v svoje noge in na ne najboljši travnati površini narekovali ritem. V svojih vrstah imajo nekaj zares odličnih posameznikov, ki so pletli mrežo okrog slovenskega kazenskega prostora in v prvi polovici prvega dela nekajkrat zapretili, toda Zabret je svojo mrežo ohranjal nedotaknjeno.

Pri naših upih je bilo opazno, da so pod vodstvom Primoža Glihe zgolj kratek čas in da bo treba še veliko delati, da bodo zamisli novega selektorja v praksi zaživele na želeni način. Pomanjkanja truda jim sicer ne gre očitati, toda igra nikakor ni stekla, gostujoči vratar je bil bolj kot ne opazovalec dogajanja.

GW1_9481
Grega Wernig
Po slabe pol ure se je kljub vsemu zdelo, da so se gostje umirili, da so Slovenci vzpostavili ravnotežje, ampak v 34. minuti so se znašli v zaostanku. Jurčenko je iz prostega strela podal v kazenski prostor, kjer se je najbolje odzval Svatok, ki je žogi spremenil smer in prevaral Zabreta

Tudi po vodstvu so bili Ukrajinci podjetnejši, a se izid ni več spremenil, zato pa se je na začetku nadaljevanja vreme, Bonifiko je osvežil dokaj močan naliv. Igralna površina je razumljivo postala hitrejša, v igri je bilo veliko več dinamike, a tudi napak. Zdelo se je, da bodo takšne razmere bolj ustrezale Ukrajincem, vendar je njihova podoba po številnih spremembah v ekipi postala precej slabša.

Slovenci so vse bolj prihajali do izraza in si v 65. minuti pripravili najlepšo priložnost, ko je lepo meril Požeg Vancaš, vendar je vratar Buskan še bolje posredoval.

GW1_9228
Grega Wernig
Fantje v beli opravi so naposled dobili nekaj prepotrebne energije. Kmalu je zapretil še Črnigoj, nakar smo spremljali prizadevanja varovancev Primoža Glihe, da bi si zagotovili izenačenje. V 81. minuti je Ejup odlično izvedel prosti strel, Buskan je žogo odbil, Bajde pa zgrešil skoraj nemogoče, ko žoge z dveh metrov ni zabil v mrežo. 

V končnici se je pritisk proti ukrajinskim vratom stopnjeval, toda gostje so se tudi z nekaj sreče dobro branili in v sodnikovem dodatku v protinapadu zadeli še drugič za potrditev zmage.

Slovenija - Ukrajina 0:2 (0:1) 

Koper – Stadion Bonifika. 250 gledalcev. 
Strelca: 0:1 Svatok (34), 0:2 Klobas (91). 
SLOVENIJA: Zabret, Gorenc Stanković, Bajrić, Ejup, Črnigoj, Štulac (od 73. Lotrič), Kapun (od 73. Ožbolt), Balkovec, Hotić (od 85. Krefl), Zajac (od 58. Požeg Vancaš), Kastrevec (od 46. Bajde). Selektor: Primož Gliha. 
UKRAJINA: Buskan, Mihunov, Svatok, Duc, Horbunov, Buznicenko, Bezborodko, Čačua, Mirošinčenko, Jurčenko, Grin. Igrali so še: Azackij, Favorov, Klobas, Dančenko, Petriak, Vasilev, Filimonov, Boldenko. Selektor: Sergij Kovalec. 
Rumeni karton: Petriak (81). 
Rdeči kartoni: – 
Galerija

Članki iz rubrike