nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

marko in jerneja Njena.si

Poroka na prvi pogled: Trk realnosti takoj po ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 02.05.2015 13:05:17

Benedejčičev seznam za evropsko prvenstvo

Nikola Miljković
Selektor slovenske kadetske reprezentance Igor Benedejčič je izbral osemnajsterico, ki bo zastopala barve Slovenije na evropskem prvenstvu U-17 v Bolgariji.

Slovenska kadetska reprezentanca se je na evropsko prvenstvo pripravljala pod Pohorjem, Igor Benedejčič pa je imel težko nalogo, saj je moral iz seznama triindvajsetih nogometašev, ki jih je imel na voljo na pripravah, črtati kar pet imen. Iz končnega seznama so tako odpadli Timotej Jurič, Nejc Pušnik, David Dedič, Žiga Frelih in Tim Oman. 

"Tako pač je, nekateri morajo žal ostati doma," je dejal Benedejčič in dodal: "Pohvaliti moram vse fante, saj so vsi zelo dobro trenirali. Resnično je bilo težko izbrati osemnajst potnikov v Bolgarijo, je pa k odločitvi nedvomno pripomogla tudi izbira na posameznih igralnih položajih." 

Osemnajsterica Benedejčičevih izbrancev sicer prihaja iz kar enajstih različnih klubov, največ predstavnikov - kar štiri - pa ima ljubljanska Olimpija, med drugim tudi najmlajšega Vitjo Valenčiča


Prvouvrščena ekipa slovenske kadetske lige - to so Domžale - ima dva svoja predstavnika, med drugim tudi prvega strelca lige Gaberja Petrica, drugouvrščeni Mariborčani, ki imajo enako točk kot Domžalčani, a slabšo gol razliko, pa imajo samo enega člana v reprezentanci. To je Sven Šoštarič Karić, sin nekdanjega slovenskega reprezentanta Amirja Karića. Za drugega in tretjega strelca lige Luko Štora in Žana Celarja, ki zabijata gole za vijoličaste, prostora ni bilo, je pa v reprezentanci tudi četrti strelec lige, ki prihaja iz Triglava, Kristjan Sredojević.

Prvi zvezdnik reprezentance bo brez dvoma nadobudni nogometaš Fiorentine Jan Mlakar, ki je bil celo najboljši strelec kvalifikacij za evropsko prvenstvo. 

Seznam potnikov na EP U-17: 
Dejan Petrovič, Timi Max Elšnik (oba Aluminij), Sandi Ogrinec, Igor Vekič, Kevin Žižek (vsi Bravo), Janez Pišek (Celje), Gaber Petric, Matija Rom (oba Domžale), Rok Bužinel (Gorica), Luka Guček (Krško), Sven Karič Šoštarič (Maribor), Jakob Novak, Sandi Čoralič, Rok Vodišek, Vitja Valenčič (vsi Olimpija), Kristjan Sredojevič (Triglav), Oskar Cvjetičanin (Southampton), Jan Mlakar (Fiorentina)

Članki iz rubrike