sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 11.10.2015 18:43:48

Katanec v lov za informacijami

Nikola Miljković
Selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec pred ponedeljkovo, zadnjo kvalifikacijsko tekmo za Euro 2016, ki jo bodo Slovenci igrali v Serravalleju proti San Marinu, pravi, da tekma služi predvsem kot informativna pred dodatnimi kvalifikacijami, ki bodo novembra.

Po eni strani selektor poudarja, da si tekmo želijo zmagati, po drugi strani pa, da rezultat ni pomemben. "Jutri nas čaka zadnja tekma kvalifikacij, želimo jo odigrati maksimalno, torej zmagati. Kar se samega stanja v reprezentanci tiče, so vsi zdravi, vsi nared, kako pa bomo začeli, je še odvisno od treninga, ki bo prvi po tekmi proti Litvi," je na novinarski konferenci v San Marinu povedal Katanec, ki je po eni strani namignil, da bo prišlo do sprememb v začetni postavi, po drugi pa, da bo igrala identična ekipa kot proti Litvi, s tem, da se bo vrnil Kevin Kampl.

O sami tekmi proti ekipi, ki v nogometnem svetu nima posebnega ugleda, pa selektor pravi: "Dvoboj nima nekega tekmovalnega naboja, moja želja pa je, da začnemo maksimalno, da vsak da to, kar ima v sebi. Čez en mesec nas čakata dve tekmi v treh dneh, želim priti do realnega pogleda za ta dva obračuna. Želim dobiti informacije predvsem za dodatne kvalifikacije."

019-2-katanec nm
Nikola Miljković

Predvsem informacije o tem, kdo lahko igra dve tekmi v treh dneh, kolikor bo premora med eno in drugo tekmo v dodatnih dvobojih za EP. "V fizičnem pogledu se da videti odgovore tudi na tekmi s San Marinom. Bomo videli, kdo bo sprintal, kdo ne ... Je pa v glavah igralcev, če mi želijo prenesti informacije, da bom jaz lažje vedel, kako se obnašati na tistih dveh tekmah," je še povedal Katanec, ki se je ozrl še na samo igro San Marina.

"Tekma bo takšna, da ne bo imela absolutno nobene zveze z dodatnimi kvalifikacijami. San Marino se bo branil, poskusil s kakšnim protinapadom in to bo počel 90 odstotkov časa. Zatorej kar zadeva to, ne bo nobenih informacij za nas. V dodatnih kvalifikacijah se bomo morali namreč tudi mi bržčas kaj braniti," meni selektor, ki je priznal, da je na petkovi tekmi proti Litvi pogrešal Kevina Kampla in seveda Milivoja Novakovića.

KAMPLA JE ZELO POGREŠAL
"Kampla sem zelo pogrešal, on nam manjka proti ekipam, ki igrajo zaprto, saj mora biti takrat nekdo živahen, mora znati povezati igro ... Ni me pa presenetilo, da smo imeli težave, saj jih imajo proti takim ekipam tudi drugi. Tudi Barcelona brez Lea Messija jih ima. Ne moremo sicer primerjati Kampla in Messija, ampak za določeno ekipo imata podoben vpliv," je pojasnil Katanec.

katanec
Nikola Miljković

Ta visoke zmage proti San Marinu ne pričakuje, saj "pričakujem realnost, drugo je v vaši fantaziji. Jaz si želim predvsem dobiti informacije, ki sem jih prej omenil. Izid me ne zanima".

Dodal je, da so cilj dosegli, torej preboj v dodatne kvalifikacije, "bistvo je to, da smo tam, kjer smo in da nas čez en mesec čakata dve pomembni tekmi".

Značke: nogomet, katanec

Članki iz rubrike