oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 14.10.2015 08:34:21

Ko gre narobe vse, kar gre lahko (video)

Profimedia
Nizozemska se je od kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 poslovila na klavrn način.

Pred petimi leti so zaigrali v velikem finalu svetovnega prvenstva, zdaj se Nizozemcem sploh ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo. Za tulipani so klavrne kvalifikacije, ki so jih sklenili na prav isti način – klavrno. V zadnjem krogu je nizozemska selekcija še imela možnosti za preboj vsaj v dodatne boje, a bi morala v tem primeru nujno zmagati, pa tudi rezultat s tekme med Turčijo in Islandijo. To se ni zgodilo in zato tudi domači poraz Nizozemske na obračunu s Češko ni spremenil ničesar. Je pa vsekakor vrgel še dodaten črn madež na res klavrne kvalifikacije, v katerih je Nizozemska na desetih tekmah slavila vsega štirikrat in na koncu osvojila zgolj 13 točk.

Da jim res nič ne gre po željah, je sinoči dokazal tudi Robin van Persie. Zvezdnik turškega velikana Fenerbahčeja je namreč v 66. minuti zabil komičen avtogol, ki priča o nemoči nizozemske reprezentance. Saj se zgodi, a je že tako, da ko ima hudič mlade, jih ima veliko. Van Peris je nato tik pred koncem zatresel tudi pravo mrežo, toda bilo je prepozno in Češka je slavila s 3:2.


PRIHAJA KOEMAN? BLIND IMA ŠE NAPREJ PODPORO
Po polomu se marsikdo sprašuje, ali bo na nizozemski klopi spet prišlo do spremembe. Selektor Danny Blind je šele junija zamenjal Guusa Hiddinka, toda v prepad drvečega vlaka ni uspel zaustaviti. Kljub temu verjame, da bo še naprej opravljal selektorsko vlogo. "Rad bi ostal na klopi. Zdaj moramo najprej analizirati vse skupaj in pogled usmeriti v prihodnost," pravi Blind, ki ga mediji že nekaj časa menjajo predvsem s trenerjem Southamptona Ronaldom Koemanom.

Toda Blind ima očitno podporo nadrejenih, direktor zveze Bert van Oostveen je dejal: "Blind ostaja. Zgodba s te tekme je zgodba iz celotnih kvalifikacij. Kar je šlo lahko narobe, je šlo narobe. Toda vseeno vemo, kaj počnemo." No, v tem trenutku res ni videti, da bi bilo temu tako ...

Članki iz rubrike