sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

liz
liz
0 15.10.2015 10:10:10

Dedić: Nisem še dvignil rok od reprezentance

fsv-frankfurt.de
Zlatko Dedić si od lanskega poletja kruh služi pri nemškem drugoligašu FSV Frankfurtu, pred dodatnimi kvalifikacijami za nastop na Euru 2016 pa je še kako živ spomin na njegov zadetek proti Rusiji izpred skoraj šestih let v Ljudskem vrtu, s katerim si je Slovenija priigrala vozovnico za SP v Južni Afriki.

Enaintridestletni napadalec je svojo zadnjo tekmo za izbrano vrsto odigral 19. novembra 2013, ko je Slovenija v Celju v prijateljskem obračunu z 1:0 premagala Kanado.

801-2-dedic (obrez) nm
Nikola Miljković
To je bil njegov 48. nastop v dresu z državnim grbom na prsih, v njih pa je vknjižil osem zadetkov - zadnjega 15. avgusta 2012 na prijateljski tekmi z Romunijo, ki jo je Slovenija dobila s 4:3.

Ker je rojen v Bihaću, so se nanj spomnili tudi pri bosanskem športnem portalu Sportsport.ba, in ga povprašali o možnostih reprezentance BiH v dodatnih kvalifikacijah za Euro 2016, v katerih bi jim nedeljski žreb lahko namenil tudi Slovenijo.

dedic1 fsv
FSV Frankfurt
Dedić pa je najprej nekaj besed namenil svoji reprezentanci. "Uvrstitev v dodatne kvalifikacije je za Slovenijo velik uspeh, čeprav je imela možnosti, da bi si izborila neposredno uvrstitev v Francijo. Ko se samo spomnim tekme s Švico, vodstva z 2:0 in na koncu nesrečnega poraza, potem lahko rečem, da v nekaterih trenutkih ni bilo dovolj športne sreče. Ne glede na vse, je to za Slovenijo uspeh in verjemem, da bo v dodatnih kvalifikacijah dobila ugodnega nasprotnika, čeprav takih ni. Vsi so težki in vsi si želijo izboriti mesto na zaključnem turnirju," je dejal fant, ki je kariero začel v Kopru, v nadaljevanju pa je povedal, da posameznih reprezentanc ne spremlja več tako kot v času, ko je še igral za izbrano vrsto. "Odkar nisem del reprezentance, se je tudi interes do teh stvari zmanjšal, vedno manj spremljam določene ekipe. Ko govorimo o BiH, ne bi rad videl, da bi se srečali v dodatnih kvalifikacijah. Zakaj? Ker bi rad videl obe reprezentanci na evropskem prvenstvu. Poleg tega pa Sloveniji ne bi bilo niti malo lahko, ko bi bili na nasprotni strani igralci kot sta Džeko in Pjanić. Precej je napredoval tudi Đurić, proti kateremu sem igral v Italiji. BiH je zelo nevarna reprezentanca, dobro je sestavljena in gotovo lahko uresniči svoje cilje."

Ko je beseda nanesla na to, katerega nasprotnika si želi za Slovenijo, pa je dejal, da bi se težko odločil, ker so v igri kakovostne ekipe, ki igrajo različen nogomet in jih je treba maksimalno spoštovati. Vendar pa je vseeno pomembno verjeti v svojo kakovost.

zlatko dedic
Arsen Perić
Nato je še enkrat poudaril, da upa, da se Slovenija in BiH ne bosta srečali. "Enako imam rad obe reprezentanci in ju želim videti na Euru v Franciji," je povedal Dedić, ki prav tako še vedno upa, da ni rekel zadnje besede v reprezentanci. "Nikakor še nisem dvignil rok od izbrane vrste, naporno delam, da bi spet dobil poziv. Verjamem, da ji s svojo kakovostjo in izkušnjami lahko pomagam, tako da se želim z dobrimi igrami v Frankfurtu vrniti vanjo."

Dodal je še, da je zelo zadovoljen v FSV Frankfurtu, v katerem redno igra. "Upam, da bo tako ostalo, da bom zabijal gole in si izboril poziv, o čemer se bo odločil selektor."

Dedić je v prvih desetih krogih nemškega drugoligaškega prvenstva igral na osmih tekmah ter v 424 minutah, ki jih je prebil na igrišču, zabil en gol in dodal še eno asistenco. Zadetek pa je dosegel tudi v pokalnem tekmovanju.

Članki iz rubrike