nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 27.05.2016 19:06:40

Koliko jih pogreša Gliha? Ne boste verjeli!

Drago Wernig - TAKA
Mlada slovenska reprezentanca bo v soboto odigrala prvo od dveh prijateljskih preizkušenj z Azerbajdžanom. V Novi Gorici se bo začela ob 16. uri, vstop bo prost, v torek sledi še "povratni obračun" v Ajdovščini.

Mlada slovenska reprezentanca se bo v dvobojih z azerbajdžanskimi vrstniki predstavila v močno spremenjeni zasedbi. "Veliko igralcev je odpovedalo udeležbo iz objektivnih razlogov. Maribor začne priprave na novo sezono 5. junija in prosil nas je, če lahko to akcijo tokrat izpustijo igralci, ki so utrujeni od naporne sezone. Fantje so se oglasili na zboru, naša zdravniška ekipa pa je ugotovila, da je prošnja Maribora utemeljena. Igralci so izčrpani in ne bi imelo pravega smisla, da odigrajo te tekme. Gledati moramo tudi na klube in tako smo se odločili, da lahko gredo domov," je pojasnil Primož Gliha, ki je ostal tudi brez četverice standardnih članov, saj so se Grega Sorčan, Miha Zajc, Luka Krajnc in Jon Gorenc Stanković priključili članski reprezentanci.


Gorenc Stanković bo jutri bojda vendarle priskočil na pomoč, seznam manjkajočih pa je še zelo dolg, selektor bo pogrešal kar nekaj pomembnih členov. "Poškodbe so preprečile udeležbo Šporarju, Stojanoviću, Zahoviću in Kapunu, Vancaš Požeg se ne počuti dobro, Klemenčiča čaka matura, medtem ko bo Pihler priskočil na pomoč Zavrču v dodatnih kvalifikacijah za obstanek v prvi ligi. Tako lahko ugotovimo, da ne bo zraven kar petnajstih standardnih reprezentantov," je razkril selektor, ki je naknadno vpoklical še Jana Humarja, Tineta Kavčiča in Jana Andrejašiča.

"Namen akcije je odigrati tekmi, na katerih bodo dobili več priložnosti tisti igralci, ki so nekoliko manj igrali v kvalifikacijah, kjer nas oktobra čaka izjemno pomemben termin, ki bo odločilno vplival na razplet," je še povedal Primož Gliha, na njegovem seznamu so: Gregor Zabret, Emil Velić, Kenan Bajrić, Leo Ejup, Ben Gasser, Jon Gorenc Stanković, Aljaž Krefl, Žan Benedičič, Miha Kostanjšek, Marko Krivičić, Leo Štulac, Žiga Kastrevec, Mitja Lotrič, Alen Ožbolt, Jan Humar, Tine Kavčič in Jan Andrejašič.

Članki iz rubrike