sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

gv
gv
0 13.06.2016 11:28:22

Brazilce udarila karma (video)

Brazilija benti nad veliko sodniško napako, ki je Brazilce stala četrtfinala Cope Americe, toda pred 21 leti si je polfinale zagotovila na podoben način, kot danes Peru.

Leta 1995 je južnoameriško prvenstvo gostil Urugvaj in v velikem finalu premagal Brazilijo, slednja pa je takrat precej prahu dvignila v četrtfinalu, saj je v polfinale napredovala s pomočjo roke. V četrtfinalu se je pred 21 leti pomerila z Argentino in po zaslugi Tulia, ki si je pomagal z roko, izenačila na 2:2, v streljanju enajstmetrovk pa so bili nato bolj zbrani Brazilci.

Ravno Brazilci pa se danes najbolj hudujejo nad veliko sodniško napako, po kateri so v četrtfinale napredovali nogometaši Peruja, sami pa obstali v skupinskem delu. Odločitev je padla v 75. minute tekme, ko je Raul Ruidiaz z roko poslal žogo prek črte brazilskega gola in soigralcem zagotovil napredovanje.



"Ni možno, da bi sprejel tako nepošteno odločitev. Brazilija ni bila izločena iz turnirja z ničemer, kar bi bilo povezano z nogometom. Sploh ne razumem, s kom ali čim so se sodniki posvetovali pred končno odločitvijo. Bila je tako očitna roka, toda žal nimamo vpliva na sodnike," je bil po tekmi jezen brazilski selektor Dunga

Zanimivo, leta 1995 je bil v ekipi tudi Dunga, ki je uspešno izvedel enajstmetrovko, v vrstah Argentine pa je bil denimo neuspešen tudi trener Atletica Diego Simeone.

Članki iz rubrike