evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

sta
sta
0 18.06.2016 14:18:22

V Belgiji racije, povezane s tekmo Belgije in Irske

Slika je arhivska.
Reuters
V Belgiji so ponoči varnostne sile po vsej državi izvedle več deset protiterorističnih racij, pri čemer so aretirali 12 ljudi, je danes sporočilo belgijsko zvezno tožilstvo.

Slednje je dodalo, da je šlo za primer, pri katerem je bilo glede na izsledke preiskav potrebno "takojšnje posredovanje".

Racije so izvedli v več deset hišah in garažah v 16 občinah po državi, minile pa so brez incidentov, je tožilstvo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisalo v sporočilu. Med racijami doslej niso našli orožja ali razstreliva.

Po navedbah tožilstva so na zaslišanje odvedli 40 oseb, od katerih so 12 aretirali. Preiskovalni sodnik naj bi predvidoma danes odločil o njihovi usodi. Sumijo jih načrtovanja terorističnih napadov. Več podrobnosti tožilstvo ni razkrilo.



Po poročanju flamske televizije VTM naj bi bile aretacije posledica domnevne grožnje napada v povezavi z današnjo nogometno tekmo med Belgijo in Irsko v francoskem Bordeauxu v okviru evropskega nogometnega prvenstva. Po navedbah televizije naj bi bile tarče teh groženj cilji v Belgiji, morebiti nogometni navijači, ki bi si tekmo ogledali na javnih prostorih.

Kljub številnim aretacijam zaradi suma terorizma pa belgijske oblasti niso zvišale stopnje ogroženosti. V Belgiji sicer še vedno velja druga najvišja stopnja ogroženosti, saj razmere po terorističnih napadih v Bruslju 22. marca, v katerih je bilo ubitih več kot 30 ljudi, še ostajajo napete.

Članki iz rubrike