zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ue
ue
0 22.06.2016 22:58:30

V osmino tudi Irci

Irska nogometna reprezentanca je v 3. krogu evropskega prvenstva v Franciji v skupini E v Lillu premagala Italijo z 1:0 in se uvrstila v osmino finala.

Za Irce je zadel Robbie Brady. Italija bo kot zmagovalka skupine igrala v osmini finala proti Španiji, tam pa bodo tudi Irci. Po skupinskem delu pa so se poslovili Švedi in s tem je bržkone padel tudi zasto na neko veliko reprezentančno kariero. Tisto Zlatana Ibrahimovića seveda. 


Italija – Irska 0:1 (0:0)

Lille - Stade Pierre Mauroy. 49.822 gledalcev. Sodniki: Haţegan, Șovre in Gheorghe (vsi Romunija).
STRELCI: 0:1 Brady (85.)
ITALIJA: Sirigu, Ogbonna, Bonucci, Barzagli, Floernzi, Motta, Sturaro, De Sciglio (od 82. El Shaarawy), Bernardeschi (od 60. Darmian), Immobile (od 74. Insigne), Zaza. Selektor: Antonio Conte.
IRSKA: Randolph, Coleman, Duffy, Keogh, Ward, Hendrick, McClean, McCarthy (od 77. Hoolahan), Brady, Long (od 90. Quinn), Murphy (od 70. McGeady). Selektor: Martin O'Neill.
Rumeni kartoni: Sirigu, Barzagli, Zaza, Insigne; Long, Ward.
Rdeči kartoni: -

Italijanom tekma proti Ircem ni pomenila prav veliko, saj so bili že pred tem zmagovalci skupine in seznanjeni s tem, da se bodo v osmini finala pomerili s Španci, torej v ponovitvi finala iz leta 2012. Na drugi strani so bili Irci, v tekmi, kjer priložnosti ni bilo veliko, veliko bolj motivirani, na koncu pa so tudi dosegli svoj cilj. Tudi oni so se prebili med 16 reprezentanc, ki bodo igrale v izločilnem delu. A Irce čakajo močni gostitelji - Francozi.

Italijanski selektor Antonio Conte je za zadnjo tekmo v skupini, v kateri so "azzurri" že pred tem osvojili prvo mesto, skoraj v celoti zamenjal začetno postavo. Prvič po finalu leta 2000 v začetni postavi Italije na prvenstvih stare celine ni bilo vratarja Juventusa Gianluigija Buffona.

V prvem polčasu ekipi nista ravno navdušili svojih navijačev, obe omembe vredni priložnosti pa so zapravili Irci. V deveti minuti je Jeff Hendrick, ki igra za Derby County, sprožil od daleč, a le za malo zgrešil cilj. Dvanajst minut zatem se je Daryl Murphy, napadalec Ipswich Towna, otresel svojega čuvaja, prišel do strela z glavo po podaji iz kota, toda Salvatore Sirigu, član PSG, se je izkazal.

V drugem polčasu so v redkih priložnostih prednjačili Italijani, v 53. minuti je Juventusov Simone Zaza z volejem žogo poslal malo čez prečko, v 77. minuti pa je Napolijev Lorenzo Insigne z roba kazenskega prostora sprožil, le centimetri pa so ga ločili od veselja. V končnici tekme pa se je tehtnica nagnila na irsko stran.

Najprej je Sirigu obranil strel Wesa Hoolahana, vezist Norwich Cityja pa je bil uspešnejši že v naslednji minuti, ko je podal v kazenski prostor do branilca Norwich Cityja Robbieja Bradyja, ta pa je s strelom z glavo Irce povedel v vodstvo in do zmage.


Švedska - Belgija 0:1 (0:0)

Nica - Stade de Nice. 35.000 gledalcev. Sodniki: Brych, Borsch in Lupp (vsi Nemčija).
STRELEC: 0:1 Nainggolan (84.)
ŠVEDSKA: Isaksson, Nilsson Lindelöf, Johansson, Granqvist, Martin Olsson, Larsson (od 70. Durmaz), Ekdal, Källström, Forsberg (od 82. Zengin), Berg (od 63. Guidetti), Ibrahimović. Selektor: Erik Hamrén.
BELGIJA: Courtois, Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen, Nainggolan, Witsel, Carrasco (od 71. Mertens), De Bruyne, Hazard (od 93. Origi), R. Lukaku (od 87. Benteke). Selektor: Marc Wilmots.
Rumeni kartoni: Ekdal, Johansson; Meunier, Witsel
Rdeči kartoni: -

Na tekmi, na kateri je bil četrti sodnik Slovenec Matej Jug, je svojo desetletje in pol dolgo reprezentančno pot sklenil zvezdnik Zlatan Ibrahimović. V torek je namreč dejal, da bo to prvenstvo zanje, na katerem bo po 116 tekmah igral za državno izbrano vrsto, ki se ji ni uspelo uvrstiti v izločilne boje in prvenstvo zapušča po skupinskem delu. Za preboj v nadaljevanje bi potrebovala zmago.

Skandinavska zasedba je sicer z velikim poletom začela tekmo in Marcus Berg je že v peti minuti ogrel vratarja Thibauta Courtoisa, ki je s parado ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Le minuto pozneje je Romelu Lukaku poskrbel, da se je moral izkazati čuvaj mreže tekmecev Andreas Isaksson. V nadaljevanju se je dvoboj razvil v odprt boj, v katerem so imeli Belgijci žogo pogosteje v posesti in tudi nekaj več priložnosti. V 26. minuti je skušal Ibrahimović zadeti svoj prvi gol na tem turnirju, na drugi strani pa je Thomas Meunier v 45. minuti zapravil priložnost za vodstvo Belgijcev.

Belgijci so v drugem delu nekoliko izgubili kontrolo nad igro, na drugi strani sta zapretila ponovno Ibrahimović (51.) in Albin Ekdal (53.), pri zadetku prvega v 63. minuti pa je nemški sodnik Felix Brych pred tem dosodil prepovedan položaj. Nato so na sceno znova stopili Belgijci in pri strelu z roba kazenskega prostora Kevina de Bruyneja v 66. minuti se je s spektakularnim posredovanjem znova izkazal Isaksson.

Slednji je sedem minut pozneje dobil dvoboj tudi z Romelujem Lukakujem, slednji ga je minuto pozneje premagal, vendar iz prepovedanega položaja. Švedski vratar pa je ostal brez moči v 84. minuti, ko je s 25 metrov silovito streljal Nainggolan in Belgiji zagotovil zmago. Poleg Ibrahimovića sta sklenitev švedske reprezentančne poti najavila tudi 33-letni Kim Kaellstroem in 34-letni Isaksson.

Članki iz rubrike