stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

gv
gv
0 24.06.2016 19:10:45

Legendarni Collina: Španija je bila oškodovana

Legendarni italijanski nogometni sodnik Pierluigi Collina je podal svoje mnenje o enajstmetrovki na tekmi med Španijo in Hrvaško.

Eden najboljših nogometnih sodnikov vseh časov je brez dvoma Italijan Pierluigi Collina. Ne nazadnje je bil kar šestkrat zapored izbran za najboljšega sodnika leta, po koncu sodniške kariere pa je ostal zvest temu poklicu.

Trenutno dela kot svetovalec pri italijanski nogometni sodniški zvezi, poleg tega je prvi mož delivcev pravice v Ukrajini, na tem področju pa tesno sodeluje tudi z Uefo.

Ob vsem tem je še reden gost številnih nogometnih oddaj, na zadnjem gostovanju pa je spregovoril tudi o napaki nizozemskega sodnika, ki je sodil obračun med Hrvaško in Španijo.

m_Collina
Collina je bil eden najbolj spoštovanih nogometnih sodnikov.

Na njej je bila v prid Španije dosojena (sporna) enajstmetrovka, sodnik Bjorn Kuipers pa je spregledal očitno napako hrvaškega vratarja Danijela Subašića. Slednji je sicer obranil strel z bele točke Sergiu Ramosu, toda premaknil se je skoraj dva metra naprej, kar je v nasprotju s pravili.

Collina je tako pojasnil, da bi mogel sodnik ponoviti izvajanje enajstmetrovke, Subašiću pa za nameček pokazati rumeni karton. Ob tem je dodal, da je bilo 12 sodnikov, kolikor jih je še ostalo, dodatno opozorjenih, da morajo biti na takšne napake pri izvajanju enajstmetrovke še posebej pozorni.

Članki iz rubrike