nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 03.07.2016 22:51:32

Franciji polfinale, Islandiji simpatije

Reuters
Gostitelji so v četrtfinalu evropskega prvenstva v Parizu premagali Islandijo s 5:2 (4:0), v polfinalu se bodo udarili z Nemčijo.

Francija je zadnji polfinalist evropskega prvenstva. V četrtfinalu je premagala Islandijo s 5:2 in se bo v četrtek 7. julija ob 21. uri za vstop v finale pomerila z Nemčijo. V prvem polfinalu dan prej bosta igrala Portugalska in Wales.

Francija je tako le še dva koraka oddaljena od svojega tretjega naslova evropskega prvaka. Prvega je osvojila 1984, ko je bila prav tako gostiteljica prvenstva, drugega pa 2000, ko je bil Euro v njeni bližini, na Nizozemskem in v Belgiji. Francija je bila tudi enkrat svetovni prvak, mundial 1998 pa je prav tako potekal na njenih tleh.

2francija re
Reuters
Navkljub porazu Islandci zapuščajo Euro z dvignjenimi glavami. S pogumnimi in všečnimi predstavami so navdušili že v predtekmovanju, ko so remizirali s Portugalsko, Madžarsko in premagali Avstrijo, dokončno pa so si simpatije športne javnosti prislužili v osmini finala s senzacionalnim uspehom proti Angliji. V domovini so sprožili nogometno evforijo; na tekmo v Pariz je prišlo blizu 15.000 Islandcev ali dvajsetina celotnega prebivalstva države. 


Ti so bili na stadionu v St. Denisu v manjšini, tudi njihovi nogometaši pa so se hitro znašli v podrejenem položaju. Po dvajsetih minutah igre je bilo že 2:0. V 12. minuti je močno in natančno s strani streljal Olivier Giroud, v 20. minuti pa je podajo Antoinea Griezmanna iz kota z glavo v mrežo preusmeril Paul Pogba. Islandci so imeli v prvem polčasu le eno priložnost za gol - v 24. minuti je Jon Dadi Bödvarsson meril preko gola, Francozi pa so vprašanje zmagovalca dokončno rešili v zadnjih dveh minutah prvega dela. Najprej je Dimitri Payet natančno zadel z roba kazenskega prosta, nato pa je svoj četrti zadetek na Euro iz hitrega protinapada dosegel Griezmann.

islandija re
Reuters
Drugi polčas je bil povsem sproščen, gledalci pa so videli še tri zadetke. Drugih 45 minut so z 2:1 dobili Islandci. V 56. minuti je zadel Kolbeinn Sigthorsson, v 84. Birkir Bjarnason, vmes v 59. pa je za mirnost domače publike poskrbel Giroud.


FRANCIJA – ISLANDIJA 5:2 (4:0)
Pariz - Stade de France. 77.000 gledalcev. Glavni sodnik: Bjorn Kuipers (Nizozemska).
Strelci: 1:0 Giroud (12), 2:0 Pogba (20), 3:0 Payet (43), 4:0 Grizmann (45), 4:1 Sigthorsson (56), 5:1 Giroud (59), 5:2 Bjarnason (84).
FRANCIJA: Lloris, Evra, Griezmann, Payet (od 80. Coman), Giroud (od 60. Gignac), Matuidi, Pogba, Sissoko, Sagna, Koscielny (od 72. Mangala), Umtiti.
ISLANDIJA: Halldorsson, Savarsson, R. Sigurdsson, Gudmundsson, Bjarnason, Sigthorsson (od 83. Gudjohnsen), G. Sigurdsson, Arnason (od 46. Ingason), Bödvarsson (od 46. Finnbogason), Gunnarsson, Skulason.
Rumeni kartoni: Umtiti; Bjarnasson.
Rdeči kartoni: -

Članki iz rubrike