nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

gv
gv
0 06.07.2016 11:48:11

Francija in Nemčija imata pestro zgodovino (video)

Četrtkov derbi med Franciji in Nemčijo ima precej pestro zgodovino.

V četrtek se bosta v polfinalu evropskega prvenstva pomerili Francija in Nemčija, gre pa za reprezentanci, ki se med seboj že odlično poznata.

Med seboj sta se pomerili že 27-krat, na desetih obračunih je slavila Nemčija, na dvanajstih Francija, petkrat pa sta se razšli brez zmagovalca.



Motiva ne zagotovo bo manjkalo nobeni reprezentanci. Gre za sosedski derbi, ki pa je glavno poglavje dobil leta 1982 na svetovnem prvenstvu, takrat sta se ekipi pomerili v polfinalu. Les Blues so po streljanju enajstmetrovk izgubili, tekma pa je šla v nogometne anale po številnih zadetkih in brutalnem prekršku. Redni del se je končal z 1:1 in s štirimi zadetki v podaljšku, po enajstmetrovkah pa se je s 5:4 veselil nemški elf. Največ prahu na tekmi v Sevilli pa je dvignil prekršek Haralda Antona Schumacherja nad Patrickom Battistonom.

Incident se je zgodil v 57. minuti. Mladi Francoz se je znašel v priložnosti za zadetek, ko je pogledoval, kam bo letela žoga, pa ga je pokosil Schumacher. Zbil ga je na tla in v nezavest, Battiston je ostal brez treh zob in z zlomljenimi tremi rebri, utrpel je tudi poškodbo hrbta. Schumacher jo je odnesel brez kartona, kar mnogi še danes označujejo za najslabšo sodniško odločitev vseh časov.

Značke: francija, nemčija

Članki iz rubrike