janez janša, jure colja, Igor colja Svet24.si

Predsednik koprske SDS Igor Colja v lokalu zaradi ...

temna stran lune Svet24.si

Kitajci uspešno pristali na temni strani

MC Medicor Necenzurirano

Bolnica v Izoli z javnimi milijoni pomaga tudi ...

robert golob pl3 Reporter.si

»Ustavili bomo populiste!« je odločen Robert ...

nataša-pirc-musar, nogometna-reprezentanca, matjaž-kek Ekipa24.si

Kek v svojem slogu in brez dlake na jeziku Pirc ...

Teorija predlaga, da je to, kar vidimo kot bel disk na nebu, v resnici umetno ustvarjen \"projektor\" Odkrito.si

Nova teorija zarote: To ni pravo sonce! Lažejo!

doncic 24 pm Ekipa24.si

Za pojest! Ta fotografija Gabriele očarala svet! ...

STA
STA
0 07.07.2016 13:03:45

Argentinci hitro našli novega selektorja

Julio Olarticoechea je začasno prevzel mesto selektorja argentinske nogometne reprezentance po protestnem odhodu Gerarda Martina. Olarticoechea bo reprezentanco vodil na nogometnem olimpijskem turnirju od 5. do 21. avgusta v Riu.

Nekdanji reprezentančni branilec Olarticoechea je bil član izbrane vrste, ki je leta 1986 osvojila naslov svetovnega prvaka. Tedanji mundial je zaznamovala slovita Maradonova "Božja roka", posredovanje z roko pri prvem zadetku v četrtfinalu z Anglijo. Maradona je z dvema zadetkoma gavčem priigral polfinale z Belgijo. Argentina je nato v finalu premagala Nemčijo in osvojila pokal.


Kot je danes poročala francoska tiskovna agencija, bo 57-letni Olarticoechea, selektor argentinske ženske nogometne selekcije, selektorsko mesto na argentinski klopi zasedel le za čas olimpijskih iger v Riu.

Martino je reprezentanco vodil zadnji dve leti ter z Argentino doživel poraza v finalih južnoameriškega nogometnega prvenstva. Vodenje Argentine je prevzel po koncu zadnjega svetovnega prvenstva leta 2014 v Braziliji, na katerem so gavči izgubili v finalu z Nemčijo. Argentina se bo na turnirju v Riu v predtekmovanju pomerila v skupini D s Portugalsko, Alžirijo in Hondurasom.

Članki iz rubrike